Ο Μάκης Γιατράς ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Ηρακλή για την πρόταση συνεργασίας, ωστόσο αρνήθηκε να την δεχθεί.

Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μεταξύ του έμπειρου τεχνικού με τους ανθρώπους του Ηρακλή, φάνηκε ότι οι δύο πλευρές ήταν κοντά σε συμφωνία καθώς οι Θεσσαλονικείς (όχι μόνο) έδειξαν την πρόθεση της εν λευκώ παράδοσης της ομάδας, αλλά εμφανίστηκαν διατεθειμένοι να αναλάβουν και το οικονομικό κόστος για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο έμψυχο δυναμικό.

Στο ίδιο πλαίσιο, έβαλαν στο «ψυγείο» τις συμφωνίες στις οποίες προχώρησαν με παίκτες όπως ο Ουίλ Τσέρι, δείχνοντας στον Μάκη Γιατρά ότι αυτός θα αποφασίσει για την οποιαδήποτε αλλαγή παίκτη και κυρίως γι’ αυτούς που θα έρθουν στο Ιβανώφειο. Παράλληλα, έδειξαν το μέγεθος της επιθυμίας τους για συνεργασία καθώς του πρότειναν διετές συμβόλαιο, δέχθηκαν παράλληλα τον όρο που ζήτησε ο έμπειρος τεχνικός ούτως ώστε η κάθε πλευρά να έχει το δικαίωμα «απόδρασης» από το συμβόλαιο (το ερχόμενο καλοκαίρι) έναντι τιμήματος.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Μάκης Γιατράς θα αναλάμβανε τον Ηρακλή καθώς έμεινε ικανοποιημένος από τα όσα του πρόσφεραν οι «κυανόλευκοι», τελικώς αποφάσισε να μην το πράξει.

Η ουσία είναι ότι οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να επικεντρωθούν σε άλλες περιπτώσεις προπονητών ούτως ώστε να αντικαταστήσουν τον Θανάση Σκουρτόπουλο. Η περίπτωση του Στέργιου Κουφού είναι αυτές που βρίσκονται στο προσκήνιο παράλληλα μ’ αυτή του Γιώργου Λιμνιάτη.