Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς μίλησε για όσα έζησε μετά τον θάνατο του πατέρα του, αναφέρθηκε στα σημεία που κάνουν ζημιά στο ελληνικό μπάσκετ και αποκάλυψε τα σχέδιά του για το μέλλον.

Ο έμπειρος άσος παραχώρησε συνέντευξη στο Esquire και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ελληνικό μπάσκετ και στα μεγάλα προβλήματά του.

«Σαν άνθρωπος δεν γουστάρω ούτε τις υπόγειες τακτικές ούτε εκείνους που κάνουν τους ρουφιάνους. Υπάρχουν παίκτες που επιζούν με το πώς έπαιζαν στο παρελθόν κι άλλοι που επιζούν πουλώντας “οπαδιλίκι”. Στο δικό μου μυαλό είναι ξεκάθαρα αυτά τα πράγματα», ανέφερε αρχικά ο Γιάνκοβιτς, προτού απαντήσει στο αν θα άφηνε το παιδί του να ασχοληθεί με το μπάσκετ στην Ελλάδα:

«Εσύ θα το άφηνες να πλησιάσει; Σε έναν τόπο που έχεις να παίξεις αγώνα 12 και 13 μέρες, όταν ουσιαστικά δεν γνωρίζεις που και πότε θα αγωνιστείς, όταν μετά τα τελευταία συμβάντα η προσέλευση του κόσμου είναι από μικρή έως γελοία στους περισσότερους αγώνες;».

Επιπρόσθετα, ο Βλάντο μίλησε και για τον θάνατο του πατέρα του, Μπόμπαν, τονίζοντας με ειλικρίνεια:

«Εκείνη την ημέρα το σοκ ήταν τεράστιο, σαν να μου τράβηξαν τη γη κάτω από τα πόδια. Για δύο εβδομάδες ένιωθα το απόλυτο σκοτάδι. Θα σου πω την αλήθεια: Είναι η μόνη κηδεία που έχω πάει στη ζωή μου. Υπήρξαν κηδείες αγαπημένων μου προσώπων που δεν κατάφερα να πάω, δεν το αντέχει ο οργανισμός μου”. Έχω φάει πολλές μούντζες στη ζωή μου. Χωρίς εκείνο το χαστούκι που δέχθηκα τότε, δεν θα ήμουν αυτός που είμαι σήμερα».

Τέλος, ο Γιάνκοβιτς μίλησε και για το μέλλον του, λέγοντας: «Θέλω να ανοίξω μία ακαδημία μπάσκετ. Να μεταδώσω τα μαθήματα που πήρα στη ζωή μου στα μικρά παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα».