Ο Γιώργος Αγγελόπουλος μίλησε για ιστορική δικαίωση του «μέχρι τέλους», μετά την κατάκτηση του double από τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά την κατάκτηση του «ερυθρόλευκου» double:

«Πολλά συγχαρητήρια στον κόουτς και τους παίκτες. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές, αυτοί πέτυχαν αυτή την καταπληκτική χρονιά. Δεν ξέρω ο κόουτς όταν συναντηθήκαμε για την επιστροφή του αν πίστευε ότι θα ζήσουμε τέτοιες στιγμές ξανά μαζί. Ήταν δύσκολες οι συνθήκες τότε, πολύ δύσκολες. Νομίζω πως για αυτό συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε μαζί.

Είναι μια δικαίωση του μέχρι τέλους, της ιστορικής απόφασης που πήραμε με τον Παναγιώτη τότε. Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να είχε διαλύσει τον Ολυμπιακό. Σταθήκαμε όρθιοι, δίπλα στην ομάδα σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Σηκώσαμε όλο το βάρος πάνω μας. Ήταν μια απόφαση που την έβλεπαν και τη σχολίαζαν οι πάντες. Στην αρχή είπαν πως δεν παίζαμε στην Euroleague, αλλά παίξαμε. Μετά είπαν πως δεν μπορούμε να παίζουμε μόνο στην Euroleague. Κάθε φορά υπήρχαν εμπόδια που ξεπεράστηκαν. Υπήρξε μεγάλο ψυχικό και οικονομικό κόστος για αυτές τις αποφάσεις και τις επιλογές. Δικαιωθήκαμε. Θα μπορούσαν να είχαν πάει αλλιώς τα πράγματα.

Νομίζω πως όλοι καταλαβαίνετε τι έχει γίνει, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχει κάποια εγγύηση ότι ο Ολυμπιακός θα έχει συνεχόμενες επιτυχίες τα επόμενα χρόνια. Το μέχρι τέλους ήταν ότι εμείς φύγαμε από κάτι που πιστεύαμε και θεωρούσαμε, όπως και πολύς κόσμος, ότι δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι. Δεν παρακαλέσαμε και δεν απειλήσαμε κανέναν. Με δική μας απόφαση και κόστος του οργανισμού πήραμε την τολμηρή απόφαση. Βλέπετε φέτος αυτή την καταπληκτική χρονιά που ξεπέρασε τα όρια και τις προσδοκίες όλων μας».

Για τον Γιώργο Πρίντεζη: «Είναι ένας καταπληκτικός αθλητής. Δούλεψε απίστευτα στον Ολυμπιακό, είναι όπως τα είπε ο κόουτς. Έδωσε τα πάντα στην ομάδα και ως χαρακτήρας. Δέθηκε, τον αγκαλιάσαμε, τον στηρίξαμε. Έδωσε τα πάντα. Είχε ένα τέλος που ελάχιστοι αθλητές το έχουν πετύχει. Μια χρονιά πετυχημένοι, με τίτλους, μέσα στο γήπεδό μας, με αποθέωση. Μια καταπληκτική πορεία. Είναι ό,τι πιο μαγικό μπορεί να ονειρευτεί ένας αθλητής. Τον ευχαριστούμε για όσα έχει προσφέρει. Ζήσαμε μαζί του και μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το ευρωπαϊκό στην Κωνσταντινούπολη. Και δεν είναι μόνο αυτό. Και με την Μπαρτσελόνα και άλλα πολλά. Συμμετείχε σε όλη την ομάδα. Του εύχομαι τα καλύτερα και τον ευχαριστούμε πολύ».

Για το γεγονός πως οι Βασίλης Σπανούλης – Γιώργος Πρίντεζης τελείωσαν την καριέρα τους στα «ερυθρόλευκα»: «Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό. Μπορέσαμε και συμβάλαμε και εμείς στο να γίνει αυτό. Τους τιμήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τον Βασίλη και τον Γιώργο. Ήταν δύο καταπληκτικοί αθλητές και άνθρωποι. Αυτό δείχνει την στάση μας απέναντι στο μπάσκετ και πώς τιμάμε τους ανθρώπους αυτούς».

Για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΕΣΑΚΕ, τις καταγγελίες και τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΚ: «Δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο. Πρέπει να περιμένουμε τι ακριβώς θα γίνει. Ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει τις συνέπειες των πράξεων και των επιλογών του. Χρειάζεται ψυχραιμία και ηρεμία».

Για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και τα σενάρια που τον συνδέουν με την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού: «Όχι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σκέψεις. Η πρώτη κίνηση είναι να μιλήσουμε με τον κόουτς και να συνεννοηθούμε για τη συνεργασία μας και τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας. Δεν έχει νόημα να μπούμε σε ονοματολογία. Ο Νίκολα έχει συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ. Δεν έχει νόημα να μπούμε σε αυτή τη συζήτηση. Αυτή τη στιγμή η ομάδα αξίζει να ζήσει την αποθέωση και τη χαρά. Κάθε πράγμα στον καιρό του, υπομονή».