Ο Βαγγέλης Ζιάγκος μπορεί να είχε κάθε λόγο να είναι χχαρούμενος μιας και το Ρέθυμνο εξασφάλισε την παραμονή του αλλά εξέφρασε την θλίψη του για τις εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά ο προπονητής του Ρεθύμνου αφού έκανε αναφορά σε κάθε παικτή του λέγοντας το όνομα του και τονίζοντας ότι αυτοί είναι οι φετινοί Πρωταθλητές είπε στην συνέχεια: «Είμαι ένας από τους ανθρώπους, που ξεκίνησαν τη σχέση τους με το μπάσκετ γιατί μας σπρώξανε στα γήπεδα η χρυσή γενιά του ’87 και οι μεγάλες επιτυχίες του Άρη. Κι έρχομαι σήμερα εδώ όντας μάρτυρας, στις τελευταίες ημέρες, μιας από τις πιο μαύρες σελίδες της αθλητικής-μπασκετικής ιστορίας από το 1987. Θλίβομαι για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι δεν έχω απαντήσεις στα χιλιάδες ελληνόπουλα που κάνουν όνειρα μέσα από το μπάσκετ. Τα πολλά πώς και γιατί και τι συμβαίνει. Θλίβομαι και για τους πατέρες αυτών των παιδιών γιατί προσωπικά δεν έχω τη διάθεση να σπρώξω τα παιδιά μου στον αθλητισμό. Θέλω να διαψευστώ πανηγυρικά αλλά πολύ φοβάμαι ότι οι μέρες θα περάσουν και θα ασχοληθούμε επιδερμικά, ρεπορταζιακά και καφενειακά με το τι έχει συμβεί. Οι αιτίες, οι συνέπειες και οι λύσεις. Εύχομαι καλή δύναμη στους αρμόδιους φορείς, να πρυτανεύει η λογική και η αγάπη για το μπάσκετ. Καλά ξεμπερδέματα».

Για το αν είχαν ενημερωθεί οι παίκτες του για τις εξελίξεις που παρουσιάστηκαν λίγο πριν το τζάμπολ είπε: «Ενημερωθήκαμε στο πούλμαν και τα είπαμε στους παίκτες στα αποδυτήρια. Σαφέστατα δεν χαλαρώσαμε καθόλου σ’ αυτό το διάστημα. Προφανώς και θα έπρεπε να συμβεί ένα αθλητικό θαύμα για να υποβιβαστούμε. Φυσικά και ως άνθρωποι του αθλητισμού υπολογίσαμε αυτό το σενάριο. Και να μην είχε συμβεί το περιστατικό, η ομάδα θα ερχόταν να κερδίσει. Οι εξελίξεις επηρέασαν τον ψυχισμό μας».

Για το αν υπάρχει αλλοίωση πρωταθλήματος: «Οποτεδήποτε διαμορφώνεται αποτέλεσμα έξω από τις τέσσερις γραμμές αποτελεί αλλοίωση».