Ο Ηρακλής τοποθετήθηκε, με επίσημη ανακοίνωση, γύρω από το θέμα της συμμετοχής του Χάγκινς κόντρα στον Ιωνικό, υποστηρίζοντας πως την αθωότητα του..

Το θέμα της συμμετοχής του Χάγκινς στην αναμέτρηση ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Ιωνικό, παίρνει διαστάσεις καθώς παραπέμπεται στον αθλητικό δικαστή.

Πρακτικά αυτό θα σήμαινε ότι αν κριθεί ένοχος για τυπικό λάθος ο Ηρακλής, μπορεί όχι μόνο να τιμωρηθεί με μηδενισμό που είναι ενδεχομένως η πιο ήπια ποινή αλλά με αφαίρεση 2 βαθμών.

Οι «κυανόλευκοι» μέσω επίσημης ανακοίνωσης δίνουν τη δική τους απάντηση σημειώνοντας πως θεωρούν δεδομένη την αθωότητα τους, ενώ τονίζουν πως «η διοργανώτρια αρχή επιβεβαίωσε ηλεκτρονικά το νόμιμο της συμμετοχής του παίκτη στον αγώνα με την καθιερωμένη λίστα που αποστέλλει όπως πάντα 2 ημέρες πριν τον αγώνα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ηρακλή:

Η ΚΑΕ Ηρακλής ενημερώνει το φίλαθλο κοινό πως θεωρεί δεδομένη την αθωότητα της στην κλήση του Αθλητικού δικαστή για το θέμα της συμμετοχής του Χάγκινς στον αγώνα με τον Ιωνικό. Η φερεγγυότητα της ΚΑΕ Ηρακλής αποδεικνύεται από την απόκτηση φορολογικής ενημερότητας και την σταθερή οικονομική συνέπεια απέναντι στους καλαθοσφαιριστές της. Άλλωστε η διοργανώτρια αρχή επιβεβαίωσε ηλεκτρονικά το νόμιμο της συμμετοχής του παίκτη στον αγώνα με την καθιερωμένη λίστα που αποστέλλει όπως πάντα 2 ημέρες πριν τον αγώνα.

Επίσης η ΚΑΕ Ηρακλής εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για την αντιμετώπιση της από τον τρίτο διαιτητή του αγώνα που ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι και θεωρούμε πως με το σφύριγμά φάουλ στα 26″ πριν τη λήξη υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος. Η ΚΑΕ Ηρακλής έχει πάγια τακτική να μην ασχολείται με τη διαιτησία και ζητάμε το αυτονόητο, την δίκαιη αντιμετώπιση.