Η Εθνική Παίδων σημείωσε τη τέταρτη διαδοχική της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο Eurobasket U16, κόντρα στην Ισλανδία με 76-85.

Ο Κωνσταντίνος Κάδρας τόνισε πως η Εθνική μας μπορεί να περάσει από τη φάση των νοκ άουτ παιχνιδιών αλλά και πως στόχος της ομάδας είναι να γίνει το 5/5 αύριο Τρίτη (15/8 – 16:00), κόντρα στην Ελβετία.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα με την Ισλανδία:

«Περιμέναμε ένα δυνατό παιχνίδι, αλλά ίσως όχι τόσο δυνατό», παραδέχεται για να προσθέσει: «Ήταν από τα δυσκολότερα και μάλλον το δυσκολότερο που έχουμε παίξει μέχρι στιγμής». Αυτό που άλλαξε είναι πως στο δεύτερο μισό του αγώνα, καταφέραμε να ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο που είχε δοθεί, το οποίο είχε σημείο εκκίνησης την άμυνα, τα ριμπάουντ και το πάθος που χρειαζόταν κι αυτό για να γυρίσουμε το παιχνίδι».

Όσον αφορά το παιχνίδι κόντρα στην Ελβετία: «Είμαστε στην πρώτη θέση αυτή τη στιγμή, αλλά θέλουμε να την κατακτήσουμε και μέσα στο γήπεδο με μια ακόμη νίκη, απέναντι στην Ελβετία αύριο. Πιστεύω πως μπορούμε να το καταφέρουμε, ακολουθώντας για μια ακόμη φορά τις οδηγίες των προπονητών μας».

Όσον αφορά στα χιαστί και καθοριστικά παιχνίδια που έρχονται: «Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα, αλλιώς θα χάσουμε το δρόμο μας. Προσωπικά πιστεύω στην ομάδα και πως μπορούμε να περάσουμε από αυτήν την πρόκληση των δύσκολων νοκ άουτ αγώνων».

Για το ενωτικό κλίμα στην ομάδα: «Ήταν ο στόχος μας από την αρχή: Να γίνουμε ομάδα. Νομίζω πως το έχουμε πετύχει και αυτά τα παιχνίδια μας βοηθούν σαν μια γροθιά όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο και να πάρουμε την νίκη. Τα υπόλοιπα είναι μέρος του παιχνιδιού. Αν κάποιος από εμάς σε ένα παιχνίδι δεν μπορεί να ανταποκριθεί, υπάρχει πάντα ένας συμπαίκτης που θα αναπληρώσει το κενό του και αυτό σημαίνει πολλά για μια ομάδα».