Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Καντζούρης σε συνέντευξη μίλησε για όλα όσον αφορά την Ένωση την φετινή χρονιά, το γήπεδο, το ματς με την Καρδίτσα αλλά και για το Basketball Champions League.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το χθεσινό παιχνίδι με την Καρδίτσα: «Νομίζω ότι ούτως ή άλλως πρέπει να ‘μαστε απαιτητικοί προς τον εαυτό μας, γιατί αν δεν έχουμε απαιτήσεις δε μπορούμε να κοιτάζουμε ψηλά. Οπότε θα έλεγα ότι είχαμε 2 πρόσωπα, ένα αρκετά καλό στο 1ο ημίχρονο και ένα μέτριο στο 2ο. Τηρουμένων των αναλογιών, όμως, είναι κάτι φυσιολογικό».

Για το τι έφταιξε που η ΑΕΚ δεν είχε διάρκεια στο παιχνίδι: «Η λειτουργία μας ήταν μέτρια στο 2ο ημίχρονο. Απ’ την επίθεση, κάνοντας κάποια εύκολα λάθη, δώσαμε το δικαίωμα στην Καρδίτσα να βάλει κάποια εύκολα καλάθια. Νομίζω χάσαμε μόνοι μας το ρυθμό μας».

Για τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις: «Σίγουρα είναι πολύ νωρίς, καμία ομάδα δε «χτίζεται» μέσα σε ένα μήνα. Θέλει υπομονή απ’ όλους, πρώτα απ’ όλα από εμάς τους ίδιους. Όσο περισσότερο κάνουμε προπόνηση όλοι μαζί, τόσο καλύτερα θα παίζουμε. Αυτήν τη στιγμή, φαίνεται ότι η ομάδα θα ‘χει δυνατότητες. Αυτό βέβαια εξαρτάται από ‘μας, απ’ το πόσο σωστά θα παρουσιαζόμαστε σε καθημερινή βάση και το πόσο σωστά θ’ ανταποκρινόμαστε στις υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν, έτσι ώστε να μπορούμε να πούμε ότι κάνουμε βήμα προς την κατεύθυνση που εμείς επιθυμούμε».

Για το γήπεδο της ΑΕΚ: «Νομίζω ότι είναι το «Α» και το «Ω» για να κάνεις στοιχειώδη προγραμματισμό σαν οργανισμός και όσον αφορά το θέμα της λειτουργίας της πρώτης ομάδας, όπου έχουμε ένα γήπεδο το οποίο το έχουμε στη διάθεσή μας όλη μέρα και είναι εξαιρετικά σημαντικό, αλλά και για το θέμα της λειτουργίας των μικρών τμημάτων ακαδημιών, ώστε να μπορείς να πεις ότι δουλεύεις συστηματικά, με συγκεκριμένο πρόγραμμα για να βγάλεις κάποια στιγμή παιδιά απ’ τις ακαδημίες. Εμείς εδώ πρέπει να φτιάξουμε το «φρούριό» μας. Είναι ένα πάρα πολύ όμορφο γήπεδο. Πρέπει να δώσουμε όλο μας το «είναι» στο πώς θα προσελκύσουμε τον κόσμο να έρθει και να μάς στηρίξει, γιατί όταν είναι γεμάτο είναι πραγματικά μια εξαιρετική μπασκετική έδρα».

Για την ήττα απ’ την Καρσίγιακα στο BCL (88-91): «Πάντα σε όλα τα παιχνίδια υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κερδίσεις. Είναι αλήθεια ότι δεν είχαμε τις λεπτομέρειες μαζί μας, όπως επίσης δε βγάλαμε κάποιες άμυνες και δε βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο όλες οι ομάδες έχουν πολλά «πάνω» και «κάτω» στην απόδοσή τους. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε να τα ελαχιστοποιήσουμε. Νομίζω ότι δουλεύουμε σωστά, όλα τα παιδιά έχουν πάρα πολύ μεγάλη όρεξη. Δεν έχουμε κάνει πάρα πολλές προπονήσεις όλοι μαζί, αλλά αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε σωστά ο χρόνος θα «κυλάει» υπέρ μας».

Για το επερχόμενο παιχνίδι με τη Ρέτζιο Εμίλια (12/10): «Είναι άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Ρέτζιο είναι μια πραγματικά πολύ καλή ομάδα και η νίκη της μέσα στη Βόννη το πιστοποίησε. Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο απ’ το να ετοιμάσουμε σ’ αυτές τις 2 μέρες που έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το παιχνίδι και να πάμε την Τετάρτη να παίξουμε το δικό μας μπάσκετ, να προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε τις δικές μας αρχές και να διεκδικήσουμε το παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι ξεκινούν στο BCL με δύο εκτός έδρας παιχνίδια: «Μια μεγάλη ομάδα δε μπορεί να σκέφτεται εντός και εκτός έδρας παιχνίδια, πρέπει να μπαίνει σε κάθε παιχνίδι με την ίδια νοοτροπία. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε με την Καρσίγιακα, αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και την Τετάρτη με τη Ρέτζιο, αλλά και στα επόμενα παιχνίδια που ακολουθούν στο γήπεδό μας».

Για τη βράβευση του Γιάννη Μπουρούση απ’ την ΑΕΚ: «Νομίζω ότι η ομάδα που δε σέβεται την ιστορία της δε μπορεί να έχει μέλλον. Ήταν σε πολύ σωστή κατεύθυνση αυτό που έγινε με τον Γιάννη. Δε χρειάζεται να πω εγώ κάτι γι’ αυτόν, έχει μιλήσει ο ίδιος με την καριέρα του. Χαίρομαι πραγματικά να βλέπω παιδιά που έχουν «γράψει» ιστορία στο μπάσκετ να μένουν στο χώρο και να μπορούν οι ομάδες και το μπάσκετ να τα εκμεταλλεύονται, γιατί με τις γνώσεις και την προσωπικότητά τους μόνο θετικά πράγματα έχουν να προσφέρουν. Αυτό που γίνεται στην Καρδίτσα με την παρουσία του Γιάννη είναι κάτι πάρα πολύ καλό, βγάζει μεγάλη υγεία και μακάρι να υπάρχουν ομάδες και σαν την Καρδίτσα και σαν άλλες, οι οποίες να δίνουν το καλό παράδειγμα».