Ο Ηλίας Καντζούρης αναφέρθηκε στις αποφάσεις των διαιτητών όχι μόνο από το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν, ζητώντας ίδια κριτήρια στα επόμενα παιχνίδια.

Όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της ΑΕΚ:

«Καλησπέρα σας. Παρότι, όπως γνωρίζετε, εδώ και τρία χρόνια, δεν έχω μιλήσει για τη διαιτησία, σήμερα νιώθω την ανάγκη να το κάνω. Η κίνηση μου αυτή, προφανώς και δεν αποσκοπεί στο να ευνοηθούμε με σφυρίγματα, στις επόμενες αγωνιστικές. Αυτό είναι κάτι, το οποίο έχω παρατηρήσει εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, θα έλεγα από την αρχή του δευτέρου γύρου. Αν θέλουμε να μιλάμε για το καλό του αθλήματος, τα κριτήρια θα πρέπει να είναι ίδια. Έχουμε δύο ημέρες να προετοιμαστούμε για τον αγώνα με την Χάποελ Ιερουσαλήμ και μετά να επικεντρωθούμε και πάλι στο ελληνικό Πρωτάθλημα».

Για το αν και κατά πόσο θα διαφοροποιούσε κάτι στη διαχείριση των αγώνων κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος: «Πάντα υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να διαχειριστείς καλύτερα. Μας συνέβησαν διάφορα, κάποια τα διαχειριστήκαμε καλύτερα, κάποια άλλα, λόγω κάποιων καταστάσεων, όχι. Θεωρώ, πως στη συντριπτική πλειοψηφία των αναμετρήσεων, δείξαμε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, τηρήσαμε την υπόσχεση, που είχαμε δώσει στην αρχή της χρονιάς, ότι θα παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι. Σίγουρα, θα μπορούσαμε να είχαμε διαχειριστεί κάποια παιχνίδια καλύτερα, αλλά συνολικά η εικόνα ήταν κάτι παραπάνω από καλή, όσον αφορά το πνεύμα της ομάδας. Η χρονιά ξεκινάει τώρα, ξεχνάμε ότι έχει γίνει. Παρότι έχουμε το μειονέκτημα έδρας, έχουμε δείξει τον χαρακτήρα και τη μπασκετική ποιότητα που διαθέτουμε, παρά την απώλεια του Στρέλνιεκς, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί».

Για τον αντίπαλο της ΑΕΚ, στα playoffs: «Με όποιον και να παίζαμε θα ήταν το ίδιο. Από την αρχή της χρονιάς, προετοιμαζόμαστε για να φτάσουμε εδώ και να διεκδικήσουμε, μαζί με όλες τις ομάδες που έχουν στόχους. Το Περιστέρι είναι μια εξαιρετική ομάδα, από εκεί και πέρα, εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε να είμαστε υγιείς και να μπούμε στο γήπεδο για να πάρουμε αυτό που αρμόζει στην ιστορία της ΑΕΚ».