Η Εθνική Παίδων δεν βρίσκει αντίπαλο και προχωρά ακάθεκτη στο Eurobasket U16 της Β΄ Κατηγορίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά και τη σημερινή νίκη της επί της Ελβετίας (111-39) έκανε το 5-0 και πλέον ακολουθούν τα νοκ άουτ παιχνίδια.

Ο Δημήτρης Καραΐσκος μίλησε για το 5-0 της Εθνική που όπως είπε μπορεί να σημαίνει κάτι, αλλά μπορεί και να μην σημαίνει τίποτα.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στο 5Χ5. Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά, αλλά και τίποτα ταυτόχρονα, διότι ο στόχος μας είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης στη διοργάνωση. Όλη η ομάδα νιώθει αυτοπεποίθηση, γιατί ξέρει πόσο σκληρά έχει δουλέψει και πιστεύω πως θα εμφανιστεί πανέτοιμη στα νοκ άουτ παιχνίδια».

Αυτή η δεύτερη θέση είναι που θα δώσει τα εισιτήρια στις ομάδες που θα πάρουν την άγουσα για την Α’ Κατηγορία και ο Καραΐσκος το γνωρίζει καλά. Άλλωστε έχουν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα και είναι αγώνες χωρίς αύριο: «Είναι καθοριστικοί, σαφώς περισσότερο από αυτούς των ομίλων. Αλλά όπως είπα και νωρίτερα, η ομάδα αυτή έχει ετοιμαστεί για τους αγώνες αυτούς που περιμέναμε εξαρχής».

Η λέξη ομάδα επιστρέφει ξανά και ξανά στην κουβέντα και στη ροή του λόγου του Καραϊσκου όπως και των συμπαικτών του. Ο ίδιος είχε σήμερα 19 πόντους, 8 ριμπάουντ και κάτι που δεν συναντάς συχνά: 6 τάπες! Μην περιμένετε να το σχολιάσει: «Δεν έχει σημασία. Αυτό που προσπαθώ πάντα είναι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, ώστε να βοηθήσω την ομάδα. Και θεωρώ πως αν παραμείνουμε όλοι συγκεντρωμένοι και φυσικά υγιείς θα πετύχουμε το στόχο μας».

Το πρώτο πληθυντικό επιστρέφει ξανά και ξανά… Νιώθουν ομάδα και το δείχνουν και όπως κάθε ομάδα έχουν τα…. δικά τους πριν βγουν στο παρκέ: «Πριν βγούμε στο γήπεδο συζητάμε μεταξύ μας και λέμε ότι αν παίξουμε σαν μια γροθιά θα τα καταφέρουμε. Λέμε πως πρέπει ο καθένας από εμάς, όσο μεγάλη κι αν είναι η διαφορά να δίνει το 100% μέσα στο γήπεδο»…