Με τον καλύτερο τρόπο έκανε τη πρεμιέρα της η Εθνική Παίδων, καθώς ήταν καταιγιστική και πήρε μια αρκετά εύκολα τη νίκη κόντρα στη Λευκορωσία με 101-60, στο Eurobasket U16 Β’ Κατηγορίας.

Ο πρωταγωνιστής της νίκης για την Ελλάδα Δημήτρης Κλωνάρας, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ και στάθηκε στο γεγονός πως παρά την εύκολη νίκη της Εθνικής, πρέπει να κρατήσουν χαμηλά το κεφάλι ενόψει της συνέχειας στη διοργάνωση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο basket.gr

Ο Κλωνάρας παραδέχθηκε πως: «δεν περιμέναμε να είναι μια τόσο εύκολη νίκη» και η εξήγηση κρύβεται και στο γεγονός πως για τη Β’ Κατηγορία Παίδων, μια ηλικία και μια κατηγορία που υπάρχουν πολλοί πρωτοεμφανιζόμενοι παίκτες και λίγα φιλικά προετοιμασίας, οι πληροφορίες είναι λίγες: «Μας είχαν μιλήσει οι προπονητές μας, μας είχαν δώσει πληροφορίες για την αντίπαλό μας και για κάποιους παίκτες της μεμονωμένα, για το πως κινούνται, τι κάνουν.»

Υπήρχε ένας βασικός «μπούσουλας», αλλά το δυνατό ξεκίνημα στο παιχνίδι ήταν αυτό που πραγματικά χρειαζόταν η ελληνική ομάδα:

«Ήταν μια πολύ καλή πρεμιέρα. Θέλαμε πολύ νικήσουμε στο πρώτο αυτό παιχνίδι και πιστεύω πως αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει ψυχολογικά, ενώ από την άλλη οι προπονητές μας θα μας κρατήσουν με το… κεφάλι χαμηλά. Έτσι πρέπει να γίνει γιατί υπάρχει συνέχεια. Ο κόουτς Παπαδόπουλος μας κράτησε συγκεντρωμένους 100% σε όλο το παιχνίδι και μας βοήθησε να μείνουμε στο πλάνο μας.»

Αύριο η Ελλάδα αναμένεται να αντιμετωπίσει έναν πιο δυνατό αντίπαλο, από ότι έδειξε τουλάχιστον η πρεμιέρα. Η Εθνική Παίδων θα αναμετρηθεί με το Βέλγιο, το οποίο σήμερα νίκησε με διαφορά σχεδόν 40 πόντων τη Ρουμανία:

«Θα είναι ένα διαφορετικό και πολύ καλό παιχνίδι το αυριανό πιστεύω. Το Βέλγιο είνα μια πολύ δυνατή ομάδα στην κατηγορία. Ο δικό μας στόχος όμως παραμένει ο ίδιος: Να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, να ακούμε τον προπονητή μας μένοντας στο πλάνο και να παίξουμε με πάθος. Ξεχνάμε τη σημερινή νίκη και συνεχίσουμε αύριο, με την επιθυμία να κάνουμε το δύο στα δύο στη διοργάνωση».