Με κοινή επιστολή που απέστειλαν στον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, έξι ομάδες της Α1 Γυναικών ζητούν την κάλυψη όλων των εξόδων για τη συνέχιση της σεζόν, καθώς και περιθώριο τριών εβδομάδων για προετοιμασία ενόψει της επανέναρξης της σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα με επιστολή που συνυπογράφουν οι ομάδες Νίκη Λευκάδας, ΟΑ Χανίων, Σπόρτιγκ, Κρόνος Αγίου Δημητρίου, Δάφνη Αγίου Δημητρίου και ΕΦΑΟΖ ζητούν από την Ομοσπονδία και την Πολιτεία να καλύψει όλα τα έξοδα (τεστ covid, αγώνες εντός και εκτός έδρας) για τη συνέχεια της σεζόν, την χορήγηση 3 εβδομάδων προετοιμασίας ώστε να είναι έτοιμες οι ομάδες για την επανέναρξη της σεζόν.

Η επιστολή αναφέρει:

ΠΡΟΕΔΡΟΝ :
κ. Γ1ΩΡΓΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1.) γΦγπογρΓΟ ΑΘ^ΗΤΙΣΜογ Κον ΑγΓΕΝΑΚΗ
2.) ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΘΛΗΤ1ΣΜΟΥ Κον ΜΑΥΡΩΤΑ

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
1.) Ως γνωστόν, οι κατωτέρω Ομάδες Καλαθοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών:
1. Α.Σ ΝΙΚΗ ΛΕγκΑΔΑΣ
2. Ο.Α ΧΑΝΙΩΝ
3. Α.Ο ΣΠΟΡΤΙΓΚ
4. Α.Ο ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
5. Α.Ο ΔΑΦΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡ1ΟΥ
6. ΕΦΑΟz zΩΓΡΑΦογ,

την 28-1-2021, σας αποστείλαμε την από 25-1-2021 Επιστολή μας, με την οποία σας αναφέραμε μεταξύ των άλλων, την επιθυμία μας να εκκινήσει το Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 και τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία ευρίσκονται οι Ομάδές, εξ αιτίας της πανδημίας του cονίd-19, αλλά και τnν απαοαίτnτn ποοίjπόθεσn νια τnν έναρξn , την κάλυψη από την ΕΟΚ και μέσω Υμών και της Πολιτείας, των κατωτέρω λειτουργικών εξόδων των ομάδων:

Ήτοι:
α.) Όλα τα Έξοδα που αφορούν τα τεστ cονίd από σήμερα μέχρι λήξεως του Πρωταθλήματος.
β.) Όλα τα λειτουργικά Έξοδα των Εντός Έδρας αγώνων Πρωταθλήματος (κομισάριος, Γραμματεία, Διαιτητές, 1ατρός κλπ).
γ.) Όλα τα Έξοδα Ταξιδίων των Αποστολών των Ομάδων, Εκτός του Νομού, για τους εκτός έδρας αγώνες του Πρωταθλήματος.
2.) Τnν αυτή ωc άνω Επιστολή. αποστείλαυε και τnν 27-1-2021 και ποοc το Γενικό Γοαυυατέα ΑΘλnτισυού κ. Μαυοωτά.
3.) Παρά την παρέλευση μηνός από την αποστολή προς γμάς, της ως άνω Επιστολής μας, δυστυχώc άπαντεc κώΦευσαν, και ουδεμία απάντηση ή Θέση ελάβαμε από οιονδήποτε για το προκύψαν αδιέξοδο των προβλημάτων μας, λόγω cονίd-19.
4.) Αντ αυτού, προς τριών (3) ημερών, η ΕΟΚ δια του Αντιπροέδρου της κ. Γολέμη, αναφέρεται «για έναρξη του Πρωταθλήματος εντός των επομένων 7-10 ημερών και διεξαγωγή 2 αγώνων την εβδομάδα!!!!», χωρίς να έχει συζητήσει με τις Ομάδες σε τι κατάσταση αγωνιστική, οικονομική ευρίσκονται, τι προβλήματα αντιμετωπίζουν, ΑΛΛΑ και τι δύναται η ίδια η Ομοσπονδία να πράξει, διότι ο Ρόλος της, Αξιότιμοι Κύριοι, δεν είναι μόνον εκτελεστικός , αλλά και Θεσμικός και αρωγός των Σωματείων , από τα οποία και συγκροτείται !!

5.) Εν κατακλείδι, Αξιότιμοι Κύριοι,

Σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να λάβετε υπόψη Σας, γνωστά μεν πράγματα, για τα οποία τεχνηέντως παραλείπετε να λάβετε Θέση και να τα αντιμετωπίσετε, προφανώς για να μην κληθείτε να δώστε λύση.

Συγκεκριμένα:
α.) Οι Αλλοδαπές ΑΘλήτριες των Ομάδων, έχουν από καιρό αποχωρήσει από τη χώρα μας, αφού το Πρωτάθλημα δεν διεξάγεται.
β.) Σήμερα που τις καλούμε, ΔΕΝ έρχονται στη χώρα μας για να αγωνιστούν, για διάστημα 2 μηνών που Θα διαρκέσει το Πρωτάθλημα και δεν βρίσκουμε Αλλοδαπές ΑΘλήτριες να έλθουν.
γ.) Δεν μπορούμε να ενισχύσουμε το δυναμικό των ομάδων μας με Ελλnνίδεc ΑΘλήτοιεc από τις κατώτερες Κατηγορίες (Α2) , διότι τούτο απαγορεύεται από τους Κανονισμούς.
δ.) Οι ΑΘλήτριες μας δεν είναι Επαγγελματίες, ώστε με 10 ημέρες προπονήσεων να αρχίσουν αγώνες και μάλιστα δύο (2) την εβδομάδα, όπως η ΕΟΚ επικαλείται, κάτι που δεν έγινε ούτε στο Ποδόσφαιρο Ανδρών SL1 και SL2, που είναι Επαγγελματικές Κατηγορίες και τους εδόθη περίοδος 25 ημερών προετοιμασίας.
ε.) Ουδεμία συνδρομή, οποιασδήποτε φύσεως, λάβαμε μέχρι σήμερα από την ΕΟΚ και την Πολιτεία!!!

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, έστω και την ύστατη αυτή χρονική στιγμή, εν όψει τnC έναοξnc του Ποωταθλήυατοc, παρακαλούμε , όπως μας αντιμετωπίσετε σοβαρά και υπεύθυνα και μας:

Α.) Χορηγήσετε προΘεσμία τουλάχιστον τριών (3) εβδομάδων, (από σήμερα), προετοιμασίας πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος, διότι αρκετές ΑΘλήτριες μας, αρνούνται να συμμετάσχουν στους αγώνες Πρωταθλήματος, φοβούμενες πιΘανό τραυματισμό τους, λόΥω του σύντομου (μικρού) χρονικού διαστήματος προετοιμασίας.

Β.) Καλύψετε όλα τα Έξοδα που αφορούν τα τεστ cονίd από σήμερα μέχρι λήξεως του Πρωταθλήματος.

Γ.) Καλύψετε όλα τα λειτουργικά Έξοδα των Εντός Έδρας αγώνων Πρωταθλήματος (κομισάριος, Γραμματεία, Διαιτητές, 1ατρός κλπ).

Δ.) Καλύψετε όλα τα ‘Εξοδα Ταξιδίων των Αποστολών των Ομάδων, Εκτός του Νομού, για τους εκτός έδρας αγώνες του Πρωταθλήματος.

Ε.) Να αγωνιζόμαστε ένα (1) αγώνα την εβδομάδα, για την αποφυγή των τραυματισμών των ΑΘλητριών μας.

ΣΤ.) Τοοποποιήσετε τnν Ενκύκλιο των Μετανοαφών:

1.) Ώστε να δυνηθούμε να πραγματοποιήσουμε έως πέντε (5) μεταγραφές , που Θα ενισχύσουν τις Ομάδες μας άμεσα.

2.) Ουδεμία Ομάδα να υποβιβαστεί φέτος, λόγω των Υνωστών εκτάκτων συνθηκών.