Ο Στέργιος Κουφός μίλησε ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ και τόνισε πως σημασία έχει η εικόνα που θα δείξει ο Ιωνικός.

«Το πιο σημαντικό πράγμα στο ξεκίνημα της νέας Basket League είναι ο ιός. Ο τρόπος, με τον οποίο οι άνθρωποι θα τον “αποδεχθούμε” και θα μάθουμε να ζούμε μαζί του, θα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Όπως όλοι γνωρίζουν, τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι πολύ δύσκολα, το έχουν πει και όλοι οι προπονητές. Θα παίξει καθοριστικό ρόλο η διαχείριση των συναισθημάτων μας εν μέσω αυτής της κατάστασης. Σε ομάδες όπως εμείς, που δεν έχουμε πάρα πολλούς παίκτες, ακόμη κι ένας παίκτης να απουσιάζει από μία προπόνηση προληπτικά, η κατάσταση αλλάζει. Πολλές φορές, οι συνθήκες δεν θα επιτρέπουν την απόλυτη εφαρμογή του σχεδίου των προπονητών», ανέφερε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα του Ιωνικού ο έμπειρος προπονητής, προτού προσθέσει:

«Για εμάς, ήταν πολύ σκληρή η προετοιμασία και νομίζω πως το ίδιο ίσχυε και για αρκετές ομάδες. Με όσους προπονητές έχω μιλήσει, καταλαβαίνω ότι ζούμε παρόμοιες καταστάσεις με αθλητές να χρειάζεται να μένουν εκτός προπόνησης προληπτικά, ύστερα από ένα βήχα ή κάποια δέκατα.

Πάντως, τα παιχνίδια με τα οποία ξεκινάμε – κόντρα σε ΑΕΚ και Περιστέρι – είναι παιχνίδια στα οποία θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πάρουμε ψυχολογία για τη συνέχεια με την εικόνα μας. Θέλουμε η εικόνα μας, δηλαδή, να μας δείξει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο εν όψει των επόμενων αγώνων που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό και την πορεία μας στην φετινή Basket League».

Συνεχίζοντας, εξήγησε την αξία της «Ένωσης» και στάθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα του γηπέδου που ενώνει σε έναν βαθμό τον Ιωνικό Hellenic Coin με την ΑΕΚ: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, γιατί περιμένουμε πολύ καιρό να παίξουμε επιτέλους ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Αντιμετωπίζουμε μία εξαιρετικά καλή κι εξαιρετικά γεμάτη ομάδα, έναν οργανισμό που θα πρέπει να είναι πρότυπο για εμάς σχετικά με το πώς θα θέλουμε να κάνουμε τον Ιωνικό να λειτουργεί.

Αισθάνομαι ότι η ΑΕΚ μόνο καλά πράγματα μπορεί να έχει μπροστά της, γιατί είναι πολύ μεγάλη κίνηση η δημιουργία του νέου γηπέδου. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει εφαλτήριο για πολύ μεγάλες επιτυχίες. Το ίδιο ελπίζουμε να ισχύσει και για εμάς, που πολύ σύντομα θα μπούμε ξανά στο δικό μας σπίτι, το δικό μας στολίδι, έπειτα από ένα καλοκαίρι που είχε κάποιες ταλαιπωρίες, από τη στιγμή που ήμασταν αναγκασμένοι να προπονούμαστε σε άλλα γήπεδα.

Για το παιχνίδι, πιστεύω ότι πρώτα πρέπει να κοιτάξουμε πώς θα διαχειριστούμε τα δικά μας ζητήματα, ώστε τελικά να κατεβάσουμε μία άρτια ομάδα που θα παλέψει για τον συγκεκριμένο αγώνα».

Προηγούμενο άρθροΆρσεναλ: Δοκιμάζεται ο γιος του Μπέργκαμπ! (pics & vid)
Επόμενο άρθροΑνώνυμος ατζέντης: “Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς λειτουργεί ως ατζέντης!”