Ο Γιώργος Λιμνιάτης θα καθίσει στον πάγκο της ΑΕΚ στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Τετάρτης (14/04) απέναντι στον Προμηθέα και χαρακτήρισε τιμή για τον ίδιο το γεγονός πως θα είναι head coach της Ένωσης έστω και για μια μόνο αναμέτρηση.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση που έχει να διαχειριστεί αρκετά πράγματα. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία έφερε τον Γιώργο Λιμνιάτη στη θέση του πρώτου προπονητή για το παιχνίδι με τον Προμηθέα. Ο μέχρι πρότινος άμεσος συνεργάτης του Ηλία Παπαθεοδώρου θα καθίσει για τελευταία φορά στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο και στόχος του είναι να οδηγήσει την ομάδα στη νίκη.

Μιλώντας για την αναμέτρηση ο Λιμνιάτης εξήγησε πως οι παίκτες του πρέπει να βγάλουν -καλώς εννοούμενο- εγωισμό, αλλά κια να αντιδράσουν μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων ημερών, ζητώντας παράλληλα από τους παίκτες του να βγάλουν προσωπικότητα στο παρκέ.

Στη δήλωσή του ο υπηρεσιακός προπονητής της ΑΕΚ ανέφερε: «Καταρχήν, και το είπα και στην χθεσινή ομιλία μου προς τους παίκτες, η πρόταση της Διοίκησης ν’ αναλάβω την Ομάδα έως τέλους ως πρώτος προπονητής, αποτελούσε για μένα μεγάλη τιμή. Και όπως τους είπα δεν ξέρω αν ποτέ στην καριέρα μου μού δοθεί ξανά η ευκαιρία ν’ αναλάβω μία τόσο μεγάλη ομάδα και μ’ αυτούς τους παίκτες. Αυτή είναι η απόφασή μου όμως. Όπως είναι πολύ τιμητικό, που θα «κοουτσάρω» την Ομάδα έστω σ’ ένα ματς, αυτό στην Πάτρα.

Από κει και πέρα, βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση με τη φυγή του Ηλία (Παπαθεοδώρου). Όλοι καταλαβαίνουμε πώς είναι τα συναισθήματα όταν ένας προπονητής φεύγει. Και μάλιστα ένας προπονητής, που έχει επιτελέσει πολύ σπουδαίο έργο στην ΑΕΚ. Αυτό που επιζητούμε στο αυριανό ματς δεν είναι τόσο το πώς θ’ αντιμετωπίσουμε τον Προμηθέα στο κομμάτι της τακτικής, ή το πώς θ’ απομονώσουμε το κομμάτι-μπάσκετ. Αυτό, που επιζητούμε είναι να βγάλουμε αντίδραση. Να βγάλουμε εγωισμό. Τον καλώς εννοούμενο εγωισμό… Να δείξουμε το πρόσωπο, που αρμόζει σ’ αυτούς τους παίκτες και στην ιστορία τους. Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος. Αν το κάνουμε αυτό θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας.

Πρέπει να μπούμε στο ματς, ξεχνώντας τι έχει γίνει, και να παίξουμε σαν ΑΕΚ. Δηλαδή ως μία ομάδα, που θα πάει στο ματς για να επιβληθεί. Δεν υπάρχει ένα μαγικό κουμπί, που θα πατήσουμε αύριο και θα παίξουμε ξαφνικά το μπάσκετ, που παίζαμε πριν λίγο καιρό και κάναμε και νίκες, ή το μπάσκετ που μας κράτησε αήττητους για ένα χρόνο. Χρειάζεται χρόνος μ’ όλα αυτά τα προβλήματα, που βρήκαν την ομάδα, για να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση. Γι’ αυτό είπα πριν, ότι όλα έχουν να κάνουν με την αντίδραση και τον εγωισμό και με το κατά πόσο όλοι εμείς, που είμαστε στον οργανισμό ΑΕΚ, έχουμε το κίνητρο ν’ αποδείξουμε, ότι δεν είμαστε η εύκολη λεία. Δεν είμαστε τόσο επιρρεπείς σ’ αυτό, όπως παρουσιάζεται παντού. Παρουσιάζεται, ότι η ΑΕΚ είναι τρωτή. Παρουσιάζεται, ότι δεν μπορεί ν’ αλλάξει η κατάσταση.

Χρειάζεται να τονώσουμε τη ψυχολογία μας λοιπόν. Ζητώ από τους παίκτες να βγάλουν στο γήπεδο τον εγωισμό και την έντονη προσωπικότητα, που τους συνοδεύει σε όλη τους την καριέρα».