Ο Άρης Λυκογιάννης μίλησε για τον αυριανό (22/01) αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για τη 13η αγωνιστική της Stoiximan Basket League και τόνισε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και θα χρειαστεί σωστή προσέγγιση αμυντικά και επιθετικά για τη νίκη.

Ο τεχνικός του Δικεφάλου στάθηκε στην πληρότητα που υπάρχει στον Δικέφαλο μετά από καιρό και επισήμανε τα στοιχεία που πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ για να διεκδικήσει το ροζ φύλλο αγώνα, εκτός έδρας.

Αναλυτικά ανέφερε: «Είχαμε μία καλή προπονητικά εβδομάδα, με όλους τους παίκτες μαζί για πρώτη φορά μετά από καιρό. Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, απέναντι σε μία ομάδα που είναι πολύ μαχητική και νομίζω ότι είναι και η μόνη ομάδα που μας έχει ξεπεράσει στο βαθμό ατυχίας και στα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει. Η αλήθεια είναι ότι τους έχουν συμβεί πολλά. Παρόλα αυτά βρίσκουν λύσεις όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι.

Είναι μία ομάδα με ένα ιδιαίτερο και πολύ συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο αμυντικό κομμάτι και στις ένας εναντίον ενός μονομαχίες. Να μπορέσουμε να κρατήσουμε τους παίκτες μπροστά μας, ώστε να μην τους επιτρέψουμε να βρουν φάσεις που ψυχολογικά θα τους δώσουν δύναμη. Η ΑΕΚ έχει αρκετά έμπειρους παίκτες, με πολλά παιχνίδια στα πόδια τους. Γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίσουν καταστάσεις. Είναι ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, που θέλει 40 λεπτά συγκέντρωση και ηρεμία, με σωστή προσέγγιση, όχι μόνο αμυντικά αλλά και επιθετικά, προκειμένου να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Όσον αφορά την προετοιμασία των «ασπρόμαυρων», ήταν η καθιερωμένη στο PAOK Sports Arena με την ανάλυση του αντιπάλου με την χρήση βίντεο και την προπόνηση τακτικής που ακολούθησε.

Στην αποστολή του ΠΑΟΚ mateco της οποίας ηγούνται ο πρόεδρος της ΚΑΕ Θανάσης Χατζόπουλος και ο αντιπρόεδρος Βασίλης Τριλυράκης, συμμετέχουν οι καλαθοσφαιριστές: Demetre Rivers, Anthony Lee, Αντρέας Χριστοδούλου, Jermaine Love, Malcolm Griffin, Νίκος Καμαριανός, David DiLeo, Βαγγέλης Μάντζαρης, Γιώργος Καμπερίδης, Marvin Jones, Βασίλης Τολιόπουλος και Βλάντο Γιάνκοβιτς.