Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης της 3ης αγωνιστικής της ΕΚΟ Βasket League και έκανε λόγο για ιδανικές συνθήκες που απολαμβάνει στον Ιωνικό Νικαίας Affidea.

Ο πολύπειρος ψηλός κάνει θραύση στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και, με την εμφάνισή του απέναντι στον ΠΑΟΚ (22π., 7ριμπ., 3ασ.), αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 3ης αγωνιστικής. Μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, στάθηκε στην αξία της νίκης για την ομάδα του και στις συνθήκες που απολαμβάνει εκεί.

Αναλυτικά:

– Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε MVP της 3ης αγωνιστικής της ΕΚΟ Basket League σε συνδυασμό με την πρώτη νίκη του Ιωνικου Affidea στο Πρωτάθλημα ύστερα από 32 χρόνια;

«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για πολλούς λόγους. Κυρίως για λόγους ψυχολογίας, καθώς ήταν η πρώτη της σεζόν και την θέλαμε πολύ.

Το γεγονός πως ήταν η πρώτη στην κατηγορία μετά από 32 χρόνια έδωσε χαρά στους φιλάθλους μας, που μας στηρίζουν πάντα, αν και σε αυτό το παιχνίδι έλειπαν λόγω τιμωρίας.

Η νίκη και οτιδήποτε άλλο, όπως και το βραβείο του MVP που έλαβα, είναι καθαρά θέμα ομαδικής δουλειάς. Γι’ αυτό χαίρομαι κυρίως για την ομάδα μου και την νίκη».

– Γιατί αποφάσισες να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι με τα χρώματα του Ιωνικου Affidea;

«Από πέρσι, όταν πρωτοήρθα στην ομάδα, οι συνθήκες που μου προσφέρει ο Ιωνικός Νικαίας Affidea και όλοι οι άνθρωποι της ομάδας είναι πραγματικά ιδανικές. Δεν υπήρχε καν ως σκέψη το ενδεχόμενο να φύγω».

– Τι μπορεί να καταφέρει την φετινή σεζόν ο Ιωνικός Affidea;

«Ως ομάδα, πιστεύω ότι έχουμε όλα τα φόντα για να καταφέρουμε πράγματα, τα οποία θα κάνουν χαρούμενους τους φιλάθλους και τον πρόεδρό μας. Ελπίζω να το κάνουμε συνδυάζοντας αποτελέσματα με όμορφο μπάσκετ».