Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων ο Παναγιώτης Τσάμης ήταν… καυτός, έχοντας 28 πόντους και 12 ριμπάουντ και οδήγησε εκ του ασφαλούς τον Ολυμπιακό στη νίκη και στο χάλκινο μετάλλιο.

Σημαντική ήταν και η συνεισφορά των Ιωσήφ Κολοβέρου (15 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 4 κλεψίματα) και Αλέξανδρου Νικολαϊδη (12 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ). Από τον ΠΑΟΚ οι 22 πόντοι του Κόνσουλα και οι 20 πόντοι και τα 9 ριμπάουντ του Τανούλη δεν αρκούσαν για να αλλάξουν την κατάσταση.

Οι Πειραιώτες ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έχοντας απαντήσεις σε κάθε «ξέσπασμα» του ΠΑΟΚ έφτασαν στη νίκη, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους στο 3-2, στην τελευταία αγωνιστική του τουρνουά. Έτσι, κατάφεραν να πάρουν το χάλκινο μετάλλιο, σε ένα αποτέλεσμα το οποίο επηρεάζει όλη την κατάταξη.

Με το αποτέλεσμα αυτό το Περιστέρι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο του τουρνουά, καθώς στη διπλή ισοβαθμία με τον Προμηθέα υπερτερούσε, λόγω του 80-75 της τρίτης αγωνιστικής. Έτσι, η ομάδα της Πάτρας έμεινε στην δεύτερη θέση, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.