Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός δίνει συνέχεια στη δικαστική διαμάχη με τον Παναθηναϊκό για τον πρώτο τελικό, καθώς κατέθεσε έφεση στο Δευτεροβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο της ΚΕΔ, κατά της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου.

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Δικαιοδοτικό όργανο της ΚΕΔ έκανε δεκτή την ένσταση του Παναθηναϊκού για το δίποντο της Ριντ στο φινάλε του πρώτου τελικού που θα έστελνε τον πρώτο τελικό στην παράταση, λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του διαιτητή Καλδίρη να μετρήσει το καλάθι σε πρώτο χρόνο, πριν δηλαδή οι τρεις διαιτητές της αναμέτρησης ανατρέξουν στο YouTube του καναλιού του Ολυμπιακού που έκανε τη μετάδοση.

Ακολούθως, η ΕΟΚ ανακοίνωσε την αναβολή του δεύτερου τελικού που ήταν προγραμματισμένος για το μεσημέρι της Κυριακής 16/5 και στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωσε κάνοντας λόγο για πρακτική και ηθική δικαίωση. Από την πλευρά του, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός κατέθεσε έφεση στο Δευτεροβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο της ΚΕΔ κατά της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Δικαιοδοτικού οργάνου της, αποστέλλοντας όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία όπως το φύλλο αγώνα, το video και φωτογραφίες που αφορούν το καλάθι της Ριντ.