Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ζώης Καράμπελας θα αγωνιστεί στον Απόλλωνα Πάτρας την ερχόμενη σεζόν, με τη μορφή δανεισμού από την ΑΕΚ, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών.

Τα τελευταία χρόνια ο Ζώης Καράμπελας έχει κάνει το δικό του «μπαμ» στο ελληνικό μπάσκετ. Ως μέλος των ακαδημιών του Περιστερίου κατάφερε να ξεχωρίσει υπό τις οδηγίες του Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος δούλεψε σκληρά μαζί του από τις πρώτες μέρες στα δυτικά προάστια τη σεζόν 2018-19.

Έπειτα από την παρουσία του στο Περιστέρι, την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στη Λάρισα, βοηθώντας την ομάδα της Θεσσαλίας να πραγματοποιήσει ιστορική πορεία ως την 4η θέση της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος. Σε αυτή και υπό τις οδηγίες του Φώτη Τακιανού ο Καράμπελας έδειξε πως έχει και το θράσος, αλλά και την ικανότητα να σταθεί σε υψηλό επίπεδο.

Τα στοιχεία αυτά τα ξεχώρισαν και στο στρατόπεδο της ΑΕΚ. Η Ένωση είχε προσπαθήσει να κάνει δικό της τον διεθνή, με τις μικρές Εθνικές ομάδες, γκαρντ κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, όμως η άρνηση της Λάρισας να παραχωρήσει τον παίκτη, άναψε… κόκκινο στην υπόθεση.

Το καλοκαίρι όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο Καράμπελας ήταν ελεύθερος και η ΑΕΚ δεν έχασε την ευκαιρία. Η Ένωση έφτασε σε συμφωνία με τον 21χρονο γκαρντ για τα επόμενα 3 χρόνια. Ωστόσο την ερχόμενη σεζόν δεν θα φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Κι αυτό γιατί θα αγωνιστεί στον Απόλλωνα Πάτρας με τη μορφή δανεισμού. Ο Νίκος Βετούλας επιθυμούσε την προσθήκη του πρώην άσου του Περιστερίου, ο οποίος θα γίνει κάτοικος Πατρών, αλλά με τη μορφή δανεισμού από την Ένωση, η οποία θα παρακολουθεί την πορεία του.

Στην ΑΕΚ άλλωστε πιστεύουν πολύ στις ικανότητες του εκρηκτικού γκαρντ και τον υπολογίζουν ως μέλος της ομάδας για τα επόμενα χρόνια. Αυτός ήταν και ο λόγος άλλωστε που οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμβόλαιο διάρκειας 3 ετών.