Ο Πανιώνιος ήταν ξανά σπουδαίος, ο Ολυμπιακός όμως έφυγε με την νίκη από τη Γλυφάδα (84-78), με τον Σάσα Βεζένκοβ να σκοράρει κατά ριπάς και τον Εβάν Φουρνιέ να τον ακολουθεί.
Μία εβδομάδα μετά από τη μάχη με τον Παναθηναϊκό, ο Πανιώνιος κοίταξε στα μάτια και τον Ολυμπιακό. Και αυτή τη φορά όμως οι κυανέρυθροι λύγισαν απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο, με τους Πειραιώτες να παίρνουν την νίκη (84-78) στο ματς για τη 10η αγωνιστική της Stoiximan GBL.
Στο 9-1 ανέβηκαν οι ερυθρόλευκοι (3-1 εντός και 6-0 εκτός έδρας), που συνεχίζουν να καταδιώκουν τον Παναθηναϊκό και να περιμένουν μία γκέλα του για να τον πιάσουν στην κορυφή. Καταπληκτική εμφάνιση από τον Σάσα Βεζένκοβ που σκόραρε κατά ριπάς, Τάιλερ Ντόρσεϊ στο πρώτο και Εβάν Φουρνιέ στο δεύτερο μέρος βοήθησαν στο σκοράρισμα, από εκεί και πέρα όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έχει πολλά να κρατήσει και περιμένει την επιστροφή του Μουστάφα Φαλ.
Στο 4-6 έπεσε ο Πανιώνιος (4-2 εντός και 0-4 εκτός έδρας), που έχει χάσει τέσσερα παιχνίδια στις λεπτομέρειες. Ήταν και αυτή τη φορά ανταγωνιστικός, μπορούσε ίσως και κάτι περισσότερο, με τους Μιλεντίγεβιτς, Γκίκα, Γούλριτζ, Τσαλμπούρη, Νόκο να ξεχωρίζουν και τον Κέντρικ Ρέι να παρακολουθεί την αναμέτρηση πριν ενσωματωθεί στις προπονήσεις της νέας του ομάδας.
Το χλιαρό ξεκίνημα του Ολυμπιακού βοήθησε τον Πανιώνιο να μείνει κοντά στο σκορ, παρά την αστοχία του. Ο Τσαλμπούρης ισοφάρισε στο 14-14 με τρίποντο, ο Μπαρτζώκας έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με τον Παπανικολάου στο πέντε και με τον Βεζένκοβ να έχει τους 13 από τους 20 της ομάδας του.
Οι γηπεδούχοι δεν είχαν λάθος στα δέκα πρώτα λεπτά κι αυτό τους βοήθησε να ακολουθήσουν, να κολλήσουν στον σβέρκο των ερυθρόλευκων και να βάλουν ακόμη πιο δυνατά τον κόσμο τους στο παιχνίδι. Ο Λαρεντζάκης με τρίποντο (27-34 στο 16′) και ο Ντόρσεϊ με άλλο ένα τέτοιο σουτ (29-37 στο 17′) έκοψαν την φόρα των κυανέρυθρων, που έχασαν με τραυματισμό στον ώμο τον Σαλούστρο, αλλά μείωσαν στους πέντε (35-40) στο ημίχρονο.
Με τον Βεζένκοβ να βάζει 10 πόντους στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου και να φτάνει τους 23, ο Ολυμπιακός έχτισε ένα καλό προβάδισμα που όμως και πάλι σπατάλησε. Ο Πανιώνιος επέστρεψε, μείωσε στο 53-54 και μπορούσε και να περάσει μπροστά προς το φινάλε του δεκαλέπτου, το οποίο οδήγησε σε θρίλερ στο τέταρτο.
Φουρνιέ και Βεζένκοβ βγήκαν μπροστά, σκόραραν κατά ριπάς για το 58-66 στο 34′, ο Μιλουτίνοβ μπλόκαρε τον Νόκο, ένα αντιαθλητικό, μία τεχνική ποινή στον Λυκογιάννη και ένα δίποντο του Φουρνιέ για το 58-71, έκριναν το ματς στο 34′.
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρπάνος, Λόρτος, Τσάνταλη
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-20, 35-40, 53-56, 78-84