Ο Κώστας Παπανικολάου στάθηκε στην αντίδραση που έβγαλε ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από την Παρτιζάν, ξεκαθάρισε πως κανείς στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο δεν κοιτάει τις διασταυρώσεις και έδωσε το σύνθημα ενόψει συνέχειας.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είπε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα και το έχει δείξει στα τελευταία παιχνίδια της. Εμείς θέλαμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι μετά την ήττα από την Παρτιζάν. Κάναμε καλό παιχνίδι, μοιράστηκε και ο χρόνος για να είμαστε φρέσκοι για τη συνέχεια.

Για την ήττα από την Παρτιζάν: «Ο τρόπος που έπαιξε η Παρτιζάν διαφοροποίησε το παιχνίδι μας. Στα πικ εν ρολ έπαιξε με 2 άτομα δεν έπαιξε με κοψίματα. Και εμείς δεν κάναμε καλό παιχνίδι για να δημιουργήσουμε τις καταστάσεις που θέλαμε. Έπαιξαν καλύτερα από εμάς. Χάσαμε πολλά λέι απ. Ευελπιστώ να μην ξαναέχουμε τόσα χαμένα σουτ. Το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και πρέπει να δουλεύεις σκληρά σε κάθε παιχνίδι. Θα υπάρξουν παιχνίδια που δεν θα είναι προς το μέρος σου και θα έρθουν αυτές οι βραδιές. Τα αφήνεις πίσω όμως και επικεντρώνεσαι στο αύριο.

Όλοι ξέρουμε πού βρισκόμαστε. Τα πιο πολλά παιδιά ήταν εδώ. Ξέρουμε πού πατάμε και τι μας περιμένει. Ήταν μια κακή παρένθεση που ο αντίπαλος έβγαλε παραπάνω ενέργεια για να κερδίσει το παιχνίδι. Το ήθελε πιο πολύ από εμάς η Παρτιζάν και αυτό ήταν ένα μάθημα για τη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός δεν έχει μπει ποτέ σε αυτή τη διαδικασία της διασταύρωσης.

Εμείς μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι με σκοπό τη νίκη και στο τέλος να μετρηθούμε με αυτόν που έχουμε απέναντί μας. Όταν είμαστε εμείς καλά μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τους πάντες. Στη Γαλλία χάσαμε στο τελευταίο σουτ αλλά το ματς της Τετάρτης είναι νέο παιχνίδι και θα επικεντρωθούμε σε αυτό».

Για την απουσία του Μπαρτζώκα στα τελευταία δύο παιχνίδια: «Όλοι είναι απαραίτητοι σε μια ομάδα. Θέλαμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν κίνητρο την απουσία του κόουτς να είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι και ήταν ένα από τα πράγματα που μας πείραξαν πως δεν παίξαμε καλά με την απουσία του κόουτς».