Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην φετινή πορεία της ομάδας του, αλλά και τον στόχο του «Δικεφάλου» που δεν είναι άλλος από την τετράδα του πρωταθλήματος.

Δείτε αναλυτικά τι είπε στο ARENA FM:

Για την επανέναρξη του πρωταθλήματος: Ήταν κάτι που μας βοήθησε γιατί χρειαζόμασταν ανάσες. Είχαμε αρκετά επίπονο πρόγραμμα. Εκμεταλλευτήκαμε τη διακοπή για ξεκούραση. Βέβαια, είναι μεγάλο το διάστημα αλλά δε μπορούμε να το ελέγξουμε. Είχαμε βρει καλό ρυθμό, αυτοπεποίθηση. Θα προσπαθήσουμε να ξαναβρούμε το ρυθμό μας. Να βρούμε τα καλά κομμάτια και να τα δουλέψουμε.

Για το στόχο της ομάδας: Ο στόχος μας είναι η τετράδα. Υπάρχουν 3 παιχνίδια. Το καθένα έχει τη δικιά του δυσκολία. Έχουμε Ολυμπιακό και Πανιώνιο εκτός. Τον Φάρο εντός. Χρειαζόμαστε δύο νίκες.

Για την επιλογή δύο παικτών στο ντραφτ του NBA: Είναι ένα δεδομένο που μας προσφέρει ικανοποίηση. Το ντραφτ 2018 πιστοποιεί την επένδυση σε χρόνο συμμετοχής και παρουσίας των δύο παικτών. Γενικότερα υπάρχουν κάποιες θέσεις που δε τις παίζουν οι Αμερικανοί παίχτες μας. Για παράδειγμα ο Κόνιαρης είναι μόνος του. Είναι φυσικά και η ποιότητα των παιδιών. Δε κάναμε λάθος. Τους δώσαμε σημαντικό χρόνο και ρόλο.

Για τον ελληνικό κορμό: Όλοι οι παίχτες μας είναι καλοί. Yπάρχουν οι έμπειροι όπως ο Μαργαρίτης και ο Τσόχλας, οι οποίοι έχουν προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ. Οι Κόνιαρης και Χαραλαμπόπουλος είναι παίκτες με ταλέντο. Ο Χρυσικόπουλος είναι κάπου στο ενδιάμεσο. Όλοι μαζί έχουν δείξει καλό πρόσωπο και έφεραν τα καλά αποτελέσματα.

Για το ξένο στοιχείο: Για να δέσεις ένα σύνολο Ελλήνων και Αμερικανών χρειάζεται χρόνος, πολλή προπόνηση και παιχνίδια μαζί. Το καλό είναι ότι έχουμε ένα γκρουπ παιδιών με κοινό κίνητρο. Κοινούς στόχους. Υπάρχει δίψα. Θέλουμε να παίζουμε καλά και να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια.

 

Για το αν είναι νωρίς για τις σκέψεις της επόμενης σεζόν: Δεν είναι νωρίς αλλά πρέπει να αξιολογήσουμε ποιος μπορεί να συνεχίσει. Σίγουρα θα υπάρχει ένας κορμός από το φετινό ρόστερ.

Για το φετινό πρωτάθλημα: Το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο από άλλες χρονιές. Υπάρχουν ομάδες όπως ο Προμηθέας και το Λαύριο που είναι πολύ ανταγωνιστικές. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ είναι σε καλό επίπεδο. Υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός φέτος και κατά συνέπεια και ενδιαφέρον.

Για τους Έλληνες προπονητές: Το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος έχει το χαρακτήρα και την ποιότητα του Έλληνα προπονητή. Είναι σε ένα καλό επίπεδο όλοι και αυτό ανεβάζει την ποιότητα. Εφόσον οι καλοί Έλληνες παίχτες είναι στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό ή στο εξωτερικό θεωρώ πως αυτό που αλλάζει τα πράγματα είναι οι προπονητές. Η αναγκαστική εμπιστοσύνη που τους έδειξαν με τη μείωση των μπάτζετ ανέδειξε πολλούς ταλαντούχους που προσφέρουν πολλά στο ελληνικό μπάσκετ.

Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το μπάσκετ: Θεωρώ ότι το πρόβλημα στην ανάπτυξη υπάρχει γιατί έχει εκλείψει το παιχνίδι σε ανοιχτούς χώρους. Η προπόνηση σε ομαδικό επίπεδο δεν αρκεί. Έχουν χαθεί οι παιδικές χαρές που παίζαμε κάποτε. Εκεί πρέπει τα παιδιά να μάθουν την αγάπη για το άθλημα. Η επανάληψη ο ανταγωνισμός στο ανοιχτό γήπεδο πρέπει να επανέλθει. Επείδή ανέβηκαν οι υποχρεώσεις των παιδιών είναι δύσκολο. Δεν βοηθάει το εκπαιδευτικό μας σύστημα στην ανάπτυξη των αθλητών. Καμία ομοσπονδία δε μπορεί να κάνει κάτι χωρίς τον απαραίτητο χρόνο. Πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά να παίξουν, να απολαύσουν το παιχνίδι.

Για την θητεία του στον ΠΑΟΚ: Είναι ένας σύλλογος με παράδοση και ιστορία. Επιπλέον έχει ιδανικές συνθήκες. Έχω γυρίσει όλα τα γήπεδα και έχουμε τις καλύτερες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα. Έχει ανθρώπους στο περιβάλλον του που βοηθάνε απίστευτα. Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες, όταν υπάρχουν στόχοι. Όσο για μένα κάνω αυτό που μου αρέσει με τις καλύτερες συνθήκες. Όλοι μαζί δουλεύουμε και κυνηγάμε τους στόχους μας.

Για το τι χρειάζεται να γίνει: Αυτό που θα χρειαστεί είναι να αγαπήσει ο κόσμος την ομάδα και όχι το αποτέλεσμα. Γι αυτό είναι σημαντικοί οι Έλληνες παίκτες. Για να υπάρχει η ταύτιση. Η σύνδεση. Είναι τα μικρά πράγματα που παίζουνε ρόλο. Και φυσικά και το αποτέλεσμα. Δυστυχώς δεν είναι εύκολο να κερδίζεις συνέχεια. Πρέπει αυτό να χτιστεί. Όσο κλισέ και αν ακούγεται χρειάζεται χρόνος και υπομονή. Στο παιχνίδι με το Λαύριο είχαμε κόσμο που ήρθε για να δει μπάσκετ. Όχι τον Σπανούλη ή τον Καλάθη. Και πιστεύω αυτό είναι το πιο σημαντικό.