Ο Χρήστος Σερέλης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση της ομάδας του, παρά την βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε στην ΕΡΤ ο τεχνικός του Λαυρίου:

«Είναι πολύ κοντά το σημερινό σκορ με εκείνο του πρώτου αγώνα. Η εικόνα μας ήταν καλύτερη. Η πίεση που προσπαθούμε να βάλουμε μπερδεύει τον Παναθηναϊκό κάποιες φορές. Είχαμε την ατυχία να βάλει τα τρίποντα ο Μπρέι, δεν είχαμε απάντηση στην επιθετικότητα του Μπέντιλ μέσα στη ρακέτα. Προσπαθήσαμε, είμαι ικανοποιημένος, αλλά χρειάζεται πολύ παραπάνω για να πάρεις ή να προσπαθήσεις για το διπλό. Ακολουθεί ένα ακόμα πολύ δυνατό παιχνίδι στην έδρα μας και πιστεύω πως πάλι θα δείξουμε ένα καλό πρόσωπο».

Στη συνέχεια, ο Έλληνας προπονητής είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Το αποτελέσμα και η διαφορά μοιάζουν με τον πρώτο αγώνα. Όμως, θεωρώ πως σήμερα η ομάδα μου για 25′ ήταν ανταγωνιστική. Παίξαμε σχεδόν όπως θέλαμε να παίξουμε κυρίως εκτός έδρας απέναντι στον Παναθηναϊκό. Δείξαμε καλά στοιχεία και είμαστε ικανοποιημένοι από αυτά.

Σίγουρα, όταν χάνεις τη συγκέντρωσή σου με τον Παναθηναϊκό όχι για 3-4′, αλλά για δυο – τρεις φάσεις, είναι αρκετό για να πάρει μια διαφορά και να καθαρίσει το ματς.

Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο με δύο – τρεις αβλεψίες μας η διαφορά πήγε στους 14π. και το παιχνίδι δεν ήταν σε καμία περίπτωση για να λήξει το πρώτο μέρος με σκορ 44-30. Επίσης, στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου είχαμε την ευκαιρία να είμαστε κοντά, στους 9-10 πόντους διαφορά. Όμως, φάγαμε τρίποντο στον αιφνιδιασμό στο τέλος.

Προφανώς, το πιο πιθανό είναι πως δεν θα άλλαζε το ποιος θα ήταν ο νικητής. Αλλά, νομίζω και πάλι ότι αυτή η διαφορά, η σημερινή, δεν αντικατοπτρίζει την προσπάθεια της ομάδας μου, που ήταν αρκετά καλή, σε σχέση με το πρώτο ματς που χάσαμε.

Επιστρέφουμε στο Λαύριο. Ο τρόπος παιχνιδιού μας είναι γνωστός. Είμαστε στους τελικούς, ακόμα και αυτοί που δεν μας είχαν παρακολουθήσει πολύ πλέον έχουν καταλάβει τον τρόπο μας και τον ξέρουν. Δεν θα αλλάξουμε κάτι. Η ομάδα έχει μια νοοτροπία και μια φιλοσοφία και παίζει σε όλα τα παιχνίδια με την ίδια. Θα προσπαθήσουμε, αν είναι δυνατό, να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στον Παναθηναϊκό και να κερδίσουμε».