Το εγκώμιο του Ιωνικού και την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει φέτος έπλεξε ο Χρήστος Σέρελης σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως «έχει τύχει να βρίσκομαι στην θέση τους με τέτοιες υπεράνθρωπες προσπάθειες θεωρώ ότι η προσπάθεια που κατέβαλαν είναι συγκινητική και δεν θέλω να τους αδικήσω».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:

Για τον Ιωνικό: «Παρότι δεν είμαι προπονητής του Ιωνικού θα ήθελα να να μιλήσω για αυτή την ομάδα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε αυτούς τους ανθρώπους που ήταν μέσα στο γήπεδο. Εάν πω το οτιδήποτε για την ομάδα μου και την νίκη τους θα τους αδικήσω, κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια όλο το χρόνο παίζουν εξαιρετικά. Έχω τεράστιο σεβασμό σε αυτή την προσπάθεια που έκαναν και δεν θέλω με τίποτα να πω κάτι για την ομάδα μου διότι θα είναι άδικο απέναντι σε αυτό που έκαναν σήμερα. και επειδή βρίσκομαι περίπου 20 χρόνια στο Λαύριο, και επειδή έχει τύχει να βρίσκομαι στην θέση τους με τέτοιες υπεράνθρωπες προσπάθειες θεωρώ ότι η προσπάθεια που κατέβαλαν είναι συγκινητική και δεν θέλω να τους αδικήσω».

Για το Λαύριο και την επόμενη μέρα : «Μακάρι να έρθει η βελτίωση, ίσως παίζοντας χωρίς πίεση να έρθει. Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων και την εικόνα που βγάζουμε στο παρκέ εμείς δεν είμαστε χαρούμενοι ασχέτως θέσεις και νικών, επειδή κινδυνέψαμε να πέσουμε, ελπίζω στα επόμενα δύσκολα παιχνίδια να είμαστε πιο καλοί».

Για τους Μουράτο-Νικολαΐδη: «Ο Μουράτος είναι τρία χρόνια στην ομάδα, είναι παίκτης-κλειδί, όλοι ξέρουμε τι σημαίνει για την ομάδα αυτό το παιδί. Πάντα πρέπει να αναφέρουμε και τα άσχημα και τα καλά το καταλαβαίνει και ο ίδιος ότι όταν δεν παίζει καλά, η ομάδα δεν βγάζει τον καλό της εαυτό. Για τον Νικολαΐδη έχω να πω ότι δικαίως του έχουμε δώσει πολλές ευκαιρίες, έχει τον χαρακτήρα για να παίξει μπάσκετ. θέλει βελτίωση φυσικά θα του δώσουμε τον χώρο και τον χρόνο που πρέπει εφόσον συνεχίσει να δείχνει ότι το θέλει».