Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική και πρόστιμο 3.000 ευρώ για τα γεγονότα πριν από το Game 2 κόντρα στον Ολυμπιακό, την οποία θα εκτίσει στο πρώτο εντός έδρας ματς της σεζόν 2023/24.

Με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμό 3.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός για όσα συνέβησαν πριν από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό για το Game 2 των τελικών της Basket League.

Το “τριφύλλι” θα εκτίσει την συγκεκριμένη ποινή στον πρώτο εντός έδρας αγώνα του για την σεζόν 2023/24.

Υπενθυμίζεται ότι μία ημέρα μετά το Game 2 ο Παναθηναϊκός είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι καταδίκαζε απερίφραστα την ρίψη οξειδανίου και κρεμώδους τροφής στην αποστολή των “ερυθρόλευκων”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αθλητικού Δικαστή:

Επιβάλλεται στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ): 1 α) για δυσφημιστικά επεισόδια μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής ημέρας από αγώνες πρωταθλήματος ή κυπέλλου και χρηματικό πρόστιμο δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ και β) για παραπτώματα που δεν χαρακτηρίζονται ιδιαίτερης βαρύτητας (προπηλακισμός προπονητή, χρήση λέιζερ), χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000,00) ευρώ κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που διεξήχθη στις 8-6-2023.

2) Απαλλάσσεται η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) των λοιπών κατηγοριών για τον ως άνω αγώνα