Ο Κωνσταντίνος Βλάσιος ένας από τους σημαντικούς παράγοντες της Εθνικής Παίδων στο παρκέ, μίλησε για την κατάκτηση του τίτλου στο Eurobasket U16 Β’ Κατηγορίας, τον κόουτς Κώστα Παπαδόπουλο αλλά και για τον MVP της διοργάνωσης και συμπαίκτη του, Νίκο Ρογκαβόπουλο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Πιστεύω πως όλη η προετοιμασία μας από τις αρχές Ιουλίου, όλοι οι κόποι μας βρήκαν την δικαίωσή τους εδώ, σήμερα. Είμαστε πολύ περήφανοι ο ένας για τον άλλον. Όλοι μας… Και για τα παιδιά που κόπηκαν και δεν έφτασαν ως την τελική δωδεκάδα, γιατί είναι μαζί μας, είναι στην ομάδα και μας βοήθησαν. Είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε και νιώθουμε χαρούμενοι ο ένας για τον άλλον.»

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος αναδείχθηκε MVP και οι συμπαίκτες του τραγουδούσαν «είναι τρελός ο αρχηγός». Είναι όντως: «(γελάει) Ε ναι… Πάρα πολύ! Όλοι μας! Χαρήκαμε γι’ αυτόν, γιατί τον ζούμε κάθε μέρα, τον ξέρουμε, εμείς τον παίζαμε άμυνα όλο αυτό το διάστημα και ξέρουμε.»

Η υπόσχεση που είχαν δώσει μεταξύ τους βρίσκει τη θέση της στην κουβέντα: «Ναι… Ήταν το δυσκολότερο ίσως κομμάτι. Είναι όμως κάτι που το οφείλουμε στον κόουτς. Αυτός μας κράτησε προσηλωμένους στο στόχο που ήταν όχι μόνο να κατακτήσουμε την άνοδο, αλλά και να βγούμε πρώτοι. Όλα έγιναν γι’ αυτό».

Η Εθνική Παίδων έφτασε αήττητη στην κατάκτηση του τίτλου, έκανε το 8/8 και έδειχνε κάθε φορά που απειλείται σε έναν αγώνα να επιστρέφει πιο δυνατή: «Προσπαθούσαμε σε κάθε αγώνα να βρούμε ένα κίνητρο. Οι προπονητές μας έκαναν πολύ καλή δουλειά σε αυτό. Αν στο ημίχρονο ήμασταν πίσω στο σκορ, αν δεν παίζαμε καλά, ήξεραν τι να πουν για να παλέψουμε πιο δυνατά. Και έπαιξε ρόλο και η χημεία που είχαμε μεταξύ μας. Γνωριζόμαστε, έχουμε παίξει μαζί, αλλά και αντίπαλοι, έχουμε κάνει προπονήσεις μαζί. Και στην διάρκεια της χρονιάς. Οπότε παρά το ότι είμαστε σχετικά μικροί είμαστε ήδη «δεμένοι» αρκετά.»

Υπάρχει και αφιέρωση πριν επιστρέψει στα… μπουγέλα: «Στην οικογένειά μου… Στον αδελφό μου. Και σε όλη την Ελλάδα, σε αυτούς που κάθονταν και μας έβλεπαν όλες αυτές τις μέρες και μας πίστευαν.»

Τα παιδιά αυτά θα προχωρήσουν στην Εθνική Εφήβων… Η επόμενη «φουρνιά» έρχεται και θα παίξει στην Α’ Κατηγορία. Τι έχει να του πει ο Βλάσιος: «Παιδιά, μην ρίξετε την ομάδα! (γελάει) Αλήθεια…. Αξίζουμε να βρισκόμαστε στην Α’ Κατηγορία.»