ΡωσίαΤους 16 παίκτες που θα βρεθούν στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας της Ιταλίας ενόψει των αγώνων με την Βόρεια Μακεδονία και την Ρωσία ανακοίνωσε η ομοσπονδία, με τον Ντάβιντε Μορέτι να δεσπόζει, ενώ στην αποστολή βρίσκεται και ο freshman του Duke, Πάολο Μπανκέρο.

Με εκπλήξεις η αποστολή της Ιταλίας για τα παιχνίδια των προκριματικών του Eurobasket 2021. Κι αυτό γιατί ο Μίο Σακέτι κάλεσε στην προετοιμασία παίκτες που αγωνίζονται, κατά κύριο λόγο, στο πρωτάθλημα της χώρας.

Στο κάλεσμα όμως δεν λείπουν και οι εξαιρέσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Πάολο Μπανκέρο, ο οποίος τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στο NCAA, για λογαριασμό του Duke, με την «Σκουάντρα Ατζούρα» να του δίνει τη δυνατότητα να βρεθεί στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας, κάτι που είχε συμβεί παλιότερα και με τον Νίκο Μανιόν.

Από τα 16 ονόματα αυτό που ξεχωρίζει είναι του Ντάβιντε Μορέτι, με τον άσο της Αρμάνι Μιλάνο να παίρνει ειδική άδεια από την ομάδα του για να ενισχύσει την εθνική ομάδα της χώρας.

Οι 16 παίκτες της Ιταλίας για τα παιχνίδια με Βόρεια Μακεδονία και Ρωσία είναι: Αμεντέο Ντέλα Βάλε, Μάρκο Σπίσου, Πάολο Μπανκέρο, Λεονάρντο Κάντι, Ντάβιντε Μορέτι, Τομάσο Μπαλντάσο, Αμεντέο Τεσιτόρι, Τζιαμπάολο Ρίτσι, Ράφαελ Γκασπάρντο, Τζιορντάνο Μπορτολάνι, Μικέλε Ρούζιερ, Μικέλε Βιτάλι, Αντρέα Πέτσια, Ντάβιντε Αλβίτι, Κιόλα Ακέλε, Αλεσάντρο Παγιόλα.