Ο τεχνικός του Άρη, Γιάννης Καστρίτης, τόνισε ενόψει του αγώνα με την Κλουζ πως θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα με εμπειρία.

Για το παιχνίδι με την Κλουζ:
«Η Κλουζ είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, ίσως όχι και πολύ γνωστή στο ευρύ κοινό, αλλά μια ομάδα με ένα καινούργιο γήπεδο, με πάρα πολύ κόσμο, τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια με πολύ καλές πορείες στην Ευρώπη. Έχουν κρατήσει και έναν βασικό κορμό παικτών, κάτι το οποίο τους δίνει και μεγάλη ομοιογένεια στο ξεκίνημα της σεζόν. Επίσης, έχουν προσθέσει και στο ρόστερ τους τους Σίλεϊ και Έντι οι οποίοι έχουν εμπειρία στη Euroleague. οπότε καταλαβαίνουμε πως είναι πολύ έμπειρη και δομημένη ομάδα και περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό παιχνίδι».

Για την ψυχολογία που έχει ο Άρης μετά τις συνεχόμενες νίκες:
«Έχω πει πως κάθε νίκη είναι πάρα πολύ σημαντική, για την αυτοπεποίθησή μας έτσι ώστε να μας βοηθήσει να έχουμε καλή ψυχολογία, για να αποκτήσουμε την χημεία που θέλουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι συνεχόμενες νίκες μπορούν να γυρίσουν και στο αντίθετο αποτέλεσμα και να θεωρήσουμε πως είμαστε πολύ καλύτεροι απ’ όσο πραγματικά είμαστε. Καλό είναι όταν υπάρχει σερί νικών ή ηττών να απομονώνουμε το κάθε παιχνίδι και να αντιμετωπίζουμε ως ξεχωριστό, αναλόγως και με τον αντίπαλο».

Για το αν πρέπει η ομάδα του να πάρει τη νίκη απέναντι στην Κλουζ:
«Δεν υπάρχει κανένα πρέπει. Την μεγαλύτερη μας πίεση την βάζουμε εμείς αρχικά. Το μεγάλο πρέπει υπάρχει στην προπόνηση και σε κάθε παιχνίδι να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και να δίνουμε το 100%. Εμείς από την άλλη δεν έχουμε θέσει στόχους συγκεκριμένους, είτε για το Eurocup είτε για το Ελληνικό πρωτάθλημα και θέλουμε να κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Γνωρίζουμε πως αντιμετωπίζουμε ομάδες που είναι πολύ πιο έμπειρες σε σχέση με ‘μας και με πολύ υψηλούς προϋπολογισμούς, χωρίς όμως αυτό να μας φοβίζει. Οπότε πίεση όσο αφορά το παιχνίδι αυτό δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει πίεση από εμάς για να είμαστε αυτοί που πρέπει για να εκπροσωπήσουμε όσο γίνεται καλύτερα το κλαμπ και τον κόσμο μας και είμαι σίγουρος πως όποτε το κάνουμε αυτό θα είμαστε νικητές».

Για την ατμόσφαιρα του γηπέδου που αντικρίζουν οι παίκτες του σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι:
«Πλέον και οι Έλληνες παίκτες μας, αλλά και οι Αμερικανοί έχουν αντιληφθεί πόσο σημαντική είναι η βοήθεια του κόσμου του Άρη, για το τι σημαίνει να παίζεις και να εκπροσωπείς αυτό τον κόσμο. Αναμφισβήτητα το νιώθουμε και το βιώνουν τα παιδιά ότι είναι πάρα πολύ σημαντική η παρουσία του κόσμου. Εγώ από την άλλη δεν θεωρώ κάτι δεδομένο, για μένα σε κάθε αγώνα πρέπει να αποδεικνύουμε πως αξίζουμε την στήριξη του κόσμου. Οπότε εμείς πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει και ο κόσμος του Άρη έχει αποδείξει πολλά και σε πολύ δύσκολες περιόδους ότι και τιμάει και στηρίζει και είναι πάντα δίπλα μας».

Για την κατάσταση των τραυματισμών:
«Έχουμε αυτή την στιγμή κάποια μικροπροβλήματα τα οποία τα διαχειριζόμαστε, αλλά δεν θέλω να πω κάτι αυτή την στιγμή γιατί έχουμε αρκετές ώρες μέχρι το αυριανό παιχνίδι. Ο Μπλούμπεργκς είναι σίγουρο πως δεν θα παίξει, αλλά και ο Σλαφτσάκης είναι αμφίβολος. Εμείς συνεχίζουμε όπως έχουμε μάθει και αυτοί που είναι υγιείς και στο 100% θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να παίξουν και για τους τραυματίες».

Για το ποιος είναι ο Ευρωπαϊκός στόχος της ομάδας:
«Όχι δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, είναι τόσο σύντομοι οι ρυθμοί και η αλληλουχία των παιχνιδιών, αλλά όπως είπα και πριν εμείς κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Τελειώνει ένα παιχνίδι και πρέπει να δούμε τι πρέπει να βελτιώσουμε και σε ποιο επίπεδο βρισκόμαστε και μετά από λίγες μέρες θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τον άλλον αντίπαλο. Θεωρώ πως όσο περνάει ο καιρός και με τα συνεχόμενα παιχνίδια θα φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε».

Για τον απολογισμό του μήνα με πέντε νίκες και τρεις ήττες:
«Πρέπει να πάρουμε το μήνυμα και να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην ανάγνωση. Προφανώς οι πέντε συνεχόμενες νίκες κάτι λένε, για την προσπάθεια των παιδιών, αλλά και την δικιά τους επιθυμία για να είναι αυτοί που πρέπει κάθε μέρα, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πιστέψουμε ότι είμαστε στο σημείο που θέλουμε. Έρχονται στη συνέχει πολύ δύσκολα παιχνίδια και υψηλού επιπέδου και όσο περισσότερο κερδίζεις, τόσο περισσότερο σε υπολογίζει και ο αντίπαλος, οπότε έχει διπλή ανάγνωση αυτό που συζητάμε. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε γιατί έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια, αλλά συγχρόνως πρέπει να είμαστε και πολύ πιο έτοιμοι απέναντι σε κάθε αντίπαλο που θα μας περιμένει και δεν θα μας θεωρεί αουτσάιντερ για το επίπεδο του Eurocup» .