Ο Άρης Λυκογιάννης προχώρησε σε σκιαγράφηση της κατάστασης στον ΠΑΟΚ έπειτα από τον αποκλεισμό της ομάδας του τονίζοντας ότι δεν μπορεί να έχει παράπονο.

Στην αρχική τοποθέτησή του, ο Άρης Λυκογιάννης είπε για το παιχνίδι ότι: «Χάσαμε έναν αγώνα μπάσκετ, δεν πέθανε κανείς, αξίζουν συγχαρητήρια στον Προμηθέα για την πρόκρισή του. Έγινε ένα παιχνίδι με πολλές και μεγάλες διακυμάνσεις και εναλλαγές συναισθημάτων. Έφτασε να κριθεί σε μια απόφαση, μια λεπτομέρεια και δύο μεγάλα σουτ και η ομάδα που είχε περισσότερες προσωπικότητα αλλά και περισσότερο τύχη κέρδισε το παιχνίδι. Όσο στεναχωρημένοι και να είμαστε, νομίζω ότι η ομάδα έκανε μεγάλη προσπάθεια με όλα τα προβλήματα που έχει. Και άμυνα μπορούμε να παίξουμε και να κοντράρουμε ομάδες με μεγαλύτερο βάθος και είναι από τα βράδια που δεν μπορείς να έχεις μεγάλα παράπονα. Υπάρχουν φάσεις όπου δεν είμαστε ικανοποιημένοι αλλά όταν ο παίκτης δίνεις το 100% μόνο ικανοποιημένος μπορείς να είσαι».

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι ο Λοβ δεν πήρε ούτε μία ελεύθερη βολή, απάντησε ότι… «επειδή γίνεται πολύς ντόρος, δεν θέλω να ακουμπήσω το κομμάτι της διαιτησίας. Δεν θέλω να μπω καν στη διαδικασία της ανάλυσης των σφυριγμάτων. Είμαι πάρα πολλά χρόνια στο μπάσκετ, ξέρω πολύ καλά τι γίνεται, ζω από αυτό το σπορ που αγαπάω και λέω ότι σήμερα θα μιλήσουμε μόνο για μπάσκετ. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να σχολιάσω τους διαιτητές. Έκαναν την προσπάθειά τους, όπως και οι παίκτες έκαναν λάθη αλλά αυτό το ματς πήγε στα δύο σουτ. Θα ήταν unfair από την πλευρά μου να πω ότι κρίθηκε στους διαιτητές. Έχω βρεθεί πολλές φορές στη θέση να αισθάνομαι ότι μ’ έχουν χειρουργήσει χωρίς αναισθητικό, κατηγορήθηκα γι’ αυτό αλλά σήμερα δεν υπάρχει λόγος να ακουμπήσουμε το θέμα διαιτησία. Το παιχνίδι κρίθηκε σε δύο τρίποντα του Αγραβάνη».

Ρωτήθηκε για το αν η ομάδα δεν κατάφερε να ανταποκριθεί σε επίπεδο ενέργειας: «Μας οδήγησε σε λάθη η πίεση του Προμηθέα. Σε δύο παιχνίδια, στο πρώτο αντιδράσαμε, κάναμε τεράστιο break και κερδίσαμε. Σήμερα κάναμε το ίδιο και θεωρώ ότι είναι καθοριστική η φάση με τα βήματα του Παπαντωνίου στο 64-60. Παίξαμε το ίδιο σκληρά και κρατήσαμε μια ομάδα με πολύ ταλέντο και πολλές επιλογές στους 60 πόντους, παίζοντας με μεγάλη προσπάθεια και συγκέντρωση στο αμυντικό κομμάτι και με προβλήματα. Έχουμε πρόβλημα στη δημιουργία κι αυτό φάνηκε. Θα δούμε για το αν θα ενισχυθούμε στον άσο ή στο τρία», είπε και συμπλήρωσε:

«Συζητήσαμε στα αποδυτήρια, μετά το τέλος του αγώνα ότι η πραγματική επιτυχία μας θα είναι αν έχουμε την ίδια προσήλωση στην άμυνα και στον αγώνα με τη Λάρισα. Μια ομάδα που δεν την έχεις φτιάξει εσύ, πρέπει να την πείσεις να πάει στο δικό σου στιλ μπάσκετ κι αυτό είναι δύσκολο. Γιατί άλλες ιδέες έχει ο καθένας στο μυαλό του και αναλόγως κάνει επιλογές. Είναι ικανοποιητικό ότι έχουμε βρει τη μεταξύ μας χημεία. Ενδεχομένως δηλαδή το μπάσκετ και οι αδυναμίες να περάσουν σε δεύτερη μοίρα γιατί πρέπει να περνάμε και λίγο καλά».

Ο Άρης Λυκογιάννης είπε ξεκάθαρα ότι ο ΠΑΟΚ θα ενισχυθεί στη θέση τρία λόγω του τραυματισμού του Μήτρου Λονγκ: «Η ομάδα έχει ένα στιλ. Αν μπούμε σε διαδικασία να πάρουμε πλέι μέικερ, αυτό θα αλλάξει. Εξαρτάται επίσης και τι παίκτη θα πάρεις αλλά και τι θα επιφέρει στην ομάδα. Θέλει σκέψη. Είχαμε τρύπα σήμερα στη θέση τρία γιατί δεν πήραμε πολλά πράγματα. Ο Τέρνερ έκανε κακό τετραήμερο σε ότι αφορά το επιθετικό κομμάτι κι αν ενισχυθούμε εκεί θα αποφορτιστούν οι δύο βασικοί εκφραστές της επίθεσης».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ρωτήθηκε για τον στόχο της ομάδας του κι εκεί ήταν χαρακτηριστικός: «Στόχος να βελτιωνόμαστε και να τα δίνουμε όλα κάθε μέρα. Βλέπω τι έγινε την Τετάρτη μετά το παιχνίδι. Εδώ δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο. Ο ΠΑΟΚ. Είμαστε στη χώρα όπου απαιτούμε από κάποιον να φέρει αποτέλεσμα μόλις έρχεται. Και όλοι ξέρουν, έμαθαν, μιλάμε… ψυχραιμία. Δεν υπάρχει κανένας στόχος. Βασικός στόχος της ομάδας όταν ήρθα ήταν να σωθεί, να πάει καλά η αύξηση του κεφαλαίου και να ξεχρεώσει για να φθάσει στο σημείο να φτιάξει ομάδα αντίστοιχη του μεγέθους του. Αυτό μπορεί να υποστηρίξει η ομάδα μέχρι τέλους. Αν το συνδυάσουμε με το να πάμε στον τελικό του Κυπέλλου ή με μια θέση στην πεντάδα, δεν θα πούμε όχι».