Ευθεία επίθεση του Μάκη Αγγελόπουλου στους διαιτητές της αναμέτρησης με το Λαύριο, τονίζοντας πως αλλοίωσαν 100% τον προημιτελικό και ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία τους. Τι είπε για τα… τρωκτικά στο ελληνικό μπάσκετ και για τον σεβασμό που απαιτεί η ΑΕΚ.

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ ρωτήθηκε σε πρώτη φάση για το αν οι Πουρσανίδης, Σώμος και Ανδρικόπουλος είχαν σκοπό να σφυρίξουν με διαφορετικά κριτήρια την «Ένωση» και σημείωσε:

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Αυτό είναι σίγουρο. Με έχει ενοχλήσει κάτι. Η ομάδα έχει αποδείξει εμπράκτως ότι κάνει προσπάθειες να αναβαθμίσει το ελληνικό μπάσκετ. Έχουμε φέρει τους δύο τελευταίους διεθνείς τίτλους και τις δύο τελευταίες διοργανώσεις στην χώρα. Βάλαμε πλάτη για το πρωτάθλημα. Βάλαμε και στο Final 8, που ήταν η μοναδική διοργάνωση που ολοκληρώθηκε φέτος. Έχουμε κάνει πάρα πολλά. Απαιτούμε σεβασμό και ισονομία».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Δεν σεβάστηκαν την ΑΕΚ. Αυτή είναι η απορία μου. Θέλετε να επικρατούν οι καλές και οι υγιείς ομάδες; Ή τα τρωκτικά που κάνουν κακό στο ελληνικό μπάσκετ; Ήμουν στο γήπεδο, τα έζησα με τα μάτια μου. Από τα πρώτα τρία σφυρίγματα καταλάβαμε αμέσως. Ήταν εξοργιστικό. Ξεκινήσαμε την τέταρτη περίοδο με 14-0. Ένας παίκτης μπροστά μου έκανε κεφαλιά στον Σλότερ και δόθηκε αμυντικό φάουλ.

Υπάρχουν τρωκτικά. Εμείς έχουμε πολλά προβλήματα. Έχουμε τραυματίες, έχουμε απουσίες, έχουμε θέματα. Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Όταν χάσαμε δεν διαμαρτυρηθήκαμε, δεν έχουμε μιλήσει και σε άλλες διαιτησίες. Πρέπει να υπάρχει ένα τέλος όμως. Δεν γίνεται αυτό άλλο».

Για το ποια είναι αυτά τα «τρωκτικά»: «Το σύστημα που περιλαμβάνει την ελληνική διαιτησία. Υπάρχουν εκεί άνθρωποι που δεν λειτουργούν για το καλό του αθλήματος, αλλά για εφήμερη δόξα».

Για το αν η ΑΕΚ ζητά τιμωρία των διαιτητών: «Οι συγκεκριμένοι διαιτητές, τουλάχιστον δύο από αυτούς, οι Πουρσανίδης – Ανδρικόπουλος, δεν πρέπει να σφυρίξουν ξανά φέτος με αυτά που έκαναν. Πρέπει να υπάρχει παραδειγματική τιμωρία. Η μία ή οι δύο αγωνιστικές δεν αρκούν. Αλλοίωσαν έναν προημιτελικό Κυπέλλου».

Για το ποσοστό της ευθύνης της ήττας ανάμεσα στους διαιτητές και την εικόνα της ΑΕΚ: «100% φταίνε οι διαιτητές. Πρέπει να σε αφήσουν να τους δείξεις τις δυνατότητές σου. Υπάρχει μία στοχοποίηση, δεν ήθελαν να παίξουμε μπάσκετ. Είχαν κάνει σκάουτινγκ, υπήρχαν scouting reports».

Για το αν αυτά που έγιναν τον κάνουν πιο δυνατό: «Το έχουμε αποδείξει. Πρέπει να μείνουμε εδώ, να παλέψουμε με μία υγιή προσπάθεια. Πάντα τίμια και σεβόμενοι τους κανόνες».

Για τις εκλογές της ΕΟΚ: «Χειρότερα δεν μπορούν να είναι τα πράγμτα στο μέλλον, αυτό είναι σίγουρο. Θα δούμε, θα συζητήσουμε, θα μιλήσουμε. Το μπάσκετ αποτελεί την μεγαλύτερη ελληνική αθλητική περιουσία. Έχει φέρει τους περισσότερους διεθνείς τίτλους. Εκεί μπορούμε να ανταγωνιστούμε τους ξένους. Υπάρχει μία τεχνογνωσία, ένα know how σε όλα τα επίπεδα που αποτελεί μία σημαντική περιουσία για την χώρα. Είναι κρίμα να πάει στράφι ή να υπομονεύεται από ανθρώπους με εφήμερες βλέψεις ή κακή νοοτροπία».

Για το Λαύριο: «Το Λαύριο κάνει μία αξιέπαινη προσπάθεια. Έχει έναν προπονητή για πολλά χρόνια, καλούς ξένους. Τους δώσαμε συγχαρητήρια όταν μας κέρδισαν και νωρίτερα στη σεζόν. Είμαστε υπέρ αυτών των ομάδων, μακάρι να υπάρχουν κι άλλες τέτοιες ομάδες και συνέχεια».