Τη βεβαιότητα πως το Final 8 Κυπέλλου θα είναι άρτιο οργανωτικά και με πλήρη ασφάλεια εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Νίκος Νικολόπουλος.

Σίγουρος πως το πρώτο Final 8 Κυπέλλου στο Ηράκλειο θα διεξαχθεί χωρίς κανένα πρόβλημα και με απόλυτη ασφάλεια εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Νίκος Νικολόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ στα «Δύο Αοράκια».

«Ξαναβρισκόμαστε στην Κρήτη και το φιλόξενο Ηράκλειο για την 48η διοργάνωση Κυπέλλου, που είναι ξεχωριστή. Για πρώτη φορά διεξάγεται με τη μορφή του Final 8, που εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Τολμήσαμε να γίνει η διοργάνωση με αυτή τη μορφή, παρότι υπήρχαν από πολλούς αρνητικές σκέψεις. Εμείς αντίθετα θεωρήσαμε πως έφτασε η στιγμή και όλες οι ομάδες επικρότησαν την απόφαση. Πέρσι κάναμε στο Ηράκλειο ένα Final 4 μετά το 2004. Πέρσι το μότο ήταν ‘είναι γιορτή’, φέτος έχουμε το ‘είναι γιορτή για όλους’ και έτσι πιστεύουμε πως θα είναι μέχρι και το βράδυ της Κυριακής. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης που σε κάθε μας προσπάθεια είναι αρωγοί. Παράλληλα, επειδή το μπάσκετ είναι για όλους, έχουμε οργανώσει κάποιες δράσεις, όπως εθελοντική αιμοδοσία και ένα event με παιδιά με μορφές αναπηρίας. Ο αθλητισμός είναι για όλους», τόνισε.

«Η ευχαρίστησή μας θα είναι να αγκαλιαστεί το Final 8 από τον κόσμο, να γίνει σε πολιτισμένο κλίμα και μακάρι να κατακτήσει το Κύπελλο η ομάδα που θα παρουσιαστεί καλύτερη. Αν όλα αυτά συνδυαστούν, ο θεσμός θα έχει πετύχει, παρά τις αντιξοότητες και τις αρνητικές σκέψεις που υπήρχαν. Μόνο το γεγονός ότι έτυχε κοινής αποδοχής από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος Basket League και τον ιστορικό Πανιώνιο είναι πολύ σημαντικό. Είναι ήδη μια επιτυχία όλων μας, όχι μόνο της ομοσπονδίας. Οι προϋποθέσεις είναι άριστες, οι εγκαταστάσεις και οι υποδομές είναι άρτιες και πιστεύουμε πως όλα θα κυλήσουν ομαλά», πρόσθεσε.

«Για να το τολμήσουμε σημαίνει ότι δεν φοβόμαστε τίποτα. Και οι ομάδες έχουν καταλάβει ότι οφείλουν να προασπίσουν τη διοργάνωση, ο κόσμος είναι σε ένα επίπεδο ώστε να καταλάβει ότι η αντιπαλότητα υπάρχει μόνο στις τέσσερις γραμμές. Δεν υπάρχει φόβος για κάτι, θεωρούμε ότι είναι ώρα να αλλάξει κάτι. Το έχει δείξει ο κόσμος και το γεγονός ότι αγκαλιάστηκε το εγχείρημα από τις ομάδες σημαίνει πως όλοι θέλουμε να γίνει. Υπάρχει άψογη συνεργασία με την αστυνομία και παράλληλα η τεχνογνωσία με τόσες διοργανώσεις που έχουν γίνει εδώ, ελληνικές και διεθνείς, με τη βοήθεια και της τοπικής ένωσης και του κ. Μαρκάκη. Δεν έχουμε αφήσει τίποτα στην τύχη του, όλες οι προϋποθέσεις υπάρχουν για να πάνε όλα καλά», κατέληξε.

Ο Κωνσταντίνος Βαρδαβάς, Αντιδήμαρχος Ηρακλείου και Υπεύθυνος τομέα Αθλητισμού, είπε: «Καλωσορίζουμε στο Ηράκλειο την ΕΟΚ και την ευχαριστούμε για τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Είναι τιμή η συνεργασία αυτή με την ομοσπονδία αλλά και τη FIBA. Είναι σημαντική γι’ αυτό η συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας. Τα προηγούμενα χρόνια με δυσκολία γινόταν ένας τελικός Κυπέλλου ή γινόταν χωρίς θεατές. Πλέον φτάσαμε σε ένα Final 8 και είμαι βέβαιος πως θα είναι επιτυχής η διοργάνωση. Θα λείψει ο Νίκος Τούλης, η σκέψη μας είναι στην οικογένειά του και όσα πρόσφερε στο μπάσκετ της Κρήτης. Δεν υπάρχει κανένας φόβος, έχουμε δουλέψει όλοι για να είναι όλα με ασφάλεια».

Τέλος, ο Γιώργος Πιτσούλης, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, είπε: «Ευχαριστώ την ΕΟΚ που και φέτος επέλεξε το Ηράκλειο για αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Πέρσι ήταν ‘φτάσε όπου μπορείς’ με το Final 4, φέτος είναι ‘φτάσε όπου δεν μπορείς’ με το Final 8. Είναι μια γιορτή που συμμετέχουν όλες οι ομάδες αλλά και ένας σύλλογος από την Β’ Εθνική, ο Πανιώνιος. Είναι χαρά και τιμή μας που αυτό το τεράστιο αθλητικό γεγονός θα γίνει στην Κρήτη και θα το παρακολουθήσει τόσος κόσμος. Θα είμαστε αρωγοί για να πηγαίνει ο αθλητισμός από το καλό στο καλύτερο. Η Περιφέρεια Κρήτης έχει μοιράσει δυόμισι χιλιάδες μπάλες και θα μοιράσουμε κι άλλες. Στηρίζουμε τον αθλητισμό και την υψηλή αξία του. Ευχαριστώ την ΕΟΚ, τον Δήμο Ηρακλείου που διατηρεί σε αυτό το επίπεδο τους αθλητικούς του χώρους, τον κ. Μαρκάκη και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Όταν η οργάνωση είναι τόσο καλή, τα περιθώρια για ασχήμιες στενεύουν».