Αβεβαιότητα σε Μονακό και Βιλερμπάν, αβεβαιότητα και σε Παρί – Μπουργκ, καθώς η εταιρεία που έχει τα δικαιώματα των γαλλικών ομάδων στους αγώνες της EuroLeague αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Σημαντικό πρόβλημα έχει προκύψει εδώ και αρκετές εβδομάδες, αν όχι μήνες, για τη Μονακό και για τη Βιλερμπάν, τις δύο γαλλικές ομάδες που αγωνίζονται στη EuroLeague καθώς η εταιρεία που μεταδίδει τους αγώνες τους (Fedcom Media/Skweek) αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα που οδηγούν, όπως όλα δείχνουν, σε σημαντική μείωση του προϋπολογισμού τους.

Όπως εξήγησε ο Τόνι Πάρκερ σε συνέντευξή του στην Progres, το μπάτζετ της ASVEL θα πέσει από τα 21 εκατομμύρια ευρώ εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών, με τον βασικό σπόνσορα της ομάδας να έχει πληρώσει μέχρι στιγμής το 1/3 του ποσού που είχε συμφωνηθεί. Βιλερμπάν και Μονακό περιμένουν πως θα πάρουν όλα τα χρήματα μέχρι το τέλος Ιουνίου, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο το τι θα συμβεί από εκεί και πέρα.

Οι παράγοντες της ASVEL και της Μονακό είναι πολύ διστακτικοί όσον αφορά τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου, ενώ αβεβαιότητα φαίνεται πως επικρατεί και στις Παρί – Μπουργκ που παλεύουν στους τελικούς του EuroCup (1-0 το σκορ) για το τρόπαιο και για το δικαίωμα της συμμετοχής στη EuroLeague της επόμενης περιόδου.