Ο GM της Βίρτους, Λούκα Μπαράλντι, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην Euroleague, εκφράζοντας την απορία του για το πως είναι δυνατόν η Ιταλία να έχει μόλις μία ομάδα στη διοργάνωση. Ενώ πρότεινε και το δικό του σύστημα διεξαγωγής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του General Manager της ιταλικής ομάδας στην «Corriere dello Sport»:

Για την Euroleague: «Η διαφωνία μεταξύ της Euroleague και της FIBA ​​φθείρει το μπάσκετ. Θα ήταν σημαντικό να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να έχουν έναν μοναδικό διαγωνισμό. Περισσότερο από ένοχος, θα έψαχνα ποιος είναι σε θέση να θεραπεύσει το… κάταγμα. Το να πας οικονομικά στην Euroleague σήμερα είναι ένα δράμα. Αν ήταν στο χέρι μου, θα επανέφερα τις κορυφές, θα ξεκινούσα από την αρχή με άλλους, αλλά χωρίς να τους γνωρίζω, δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να κάνει αυτά τα επιχειρήματα. Έχω μεγάλη εκτίμηση για τον Μπερτομέου, μοιράστηκα 100% όλα τα έργα για τα οποία μας είχε πει, πριν απογοητευτώ για λόγους που δεν ξέρω. Τώρα πρέπει να εντοπιστούν νέα πρόσωπα».

Για τη μορφή της Euroleague: «Είναι δυνατόν μια χώρα όπως η Ιταλία να έχει μόνο έναν σύλλογο στην υψηλότερη ευρωπαϊκή διοργάνωση; Εάν επιλέξετε έναν επιχειρηματικό δρόμο, η Μπολόνια δεν μπορεί να μείνει έξω γιατί έχει τα πάντα. Εάν, από την άλλη, εστιάσετε στην αθλητική αξία, αφήστε μας να σας πούμε την πορεία. Όχι αυτό του Eurocup, που είναι ένα παιχνίδι λοταρίας, θα κερδίσει ο πιο τυχερός, όχι ο καλύτερος. Προτάσεις για τη μορφή; Η Euroleague πρέπει να έχει και δύο ομίλους. Και λιγότερους αγώνες, κινδυνεύει από πολλούς τραυματισμούς».