Η Μπιλμπάο θέλει να ενισχύσει το πόστο της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας και το όνομα για αυτή την θέση είναι ο Φώτης Κατσικάρης, που είναι ο νούμερο ένα στην λίστα της ισπανικής ομάδας.

Αλλαγές έρχονται στις τάξεις της Μπιλμπάο ενόψει της επόμενης χρονιάς, καθώς ο Άλεξ Μουμπρού αποτέλεσε παρελθόν έπειτα από 9 σεζόν ως αθλητής και άλλες 4 στην άκρη του πάγκου, με αποτέλεσμα στην συνέντευξη Τύπου να ήταν σαφώς συγκινημένος.
Με αυτό στο νου, πλέον το όνομα του Φώτη Κατσικάρη φιγουράρει ψηλά στη λίστα των υποψηφίων για την διαδοχή και δεν αποκλείεται ο Έλληνας τεχνικός να επιστρέψει στα μέρη που συνείσφερε όσο λίγοι στην εδραίωση της Μπιλμπάο στην ευρωπαϊκή σκηνή. Υπενθυμίζουμε ότι την οδήγησε στο Final 4 του Eurocup το 2010 και την επόμενη χρονιά στους τελικούς της Liga Endesa, με αποτέλεσμα να συμμετάσχει στην ερχόμενη Ευρωλίγκα.
Πέρα από αυτό το ιστορικό κομμάτι που συνδέει τις δύο πλευρές, ο Κατσικάρης διαθέτει μπόλικη εμπειρία στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης και διαθέτει όλα τα κριτήρια για να αναλάβει τα ηνία.