Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για την μοιραία φάση με τον Τζίμι Μπάτλερ και το φάουλ που έκανε, λέγοντας πως θα χρειαστεί να δει καλύτερα τη φάση για να καταλάβει τι επιλήψιμο έκανε.

Ο Έλληνας άσος βρέθηκε στην συνέντευξη τύπου και είπε σε σχετική ερώτηση: «Πρέπει να ξαναδώ την φάση. Προσπάθησα να το κάνω δύσκολο για τον Μπάτλερ, οι διαιτητές είπαν ότι έγινε επαφή, ίσως να έγινε, πρέπει να δω την φάση».

Όσον αφορά τις σκέψεις του μετά το σφύριγμα, όταν έβλεπε την φάση σε επανάληψη περιμένοντας τον Μπάτλερ να εκτελέσει τις βολές, ο Έλληνας άσος είπε: «Προσπαθούσα να δω αν το σφύριγμα γα το φάουλ ήταν πριν τελειώσει ο χρόνος ή μετά. Περίμενα την απόφαση των διαιτητών. Προσπαθούσα να σκεφτώ και πάλι την φάση».

Για το αν θα έπρεπε να βάλει διαφορετικά το σώμα του, είπε: «Δεν ξέρω πως θα μπορούσα να το κάνω αυτό, για μένα ήταν η σωστή κίνηση, το έχω κάνει πολλές φορές, όταν ο αντίπαλος ντριμπλάρει. Είχε μόνο τέσσερα δευτερόλεπτα, δεν θα έδινε πάσα, θα έκανε το σουτ, οπότε πιστεύω ότι ήταν η σωστή κίνηση από μένα» ενώ για τα λάθη που έκαναν και πάλι όταν πλησίασαν στο σκορ ή ακόμα και όταν προηγήθηκαν είπε: «Πρέπει να παίζουμε δυνατά από το πρώτο λεπτό, το Μαιάμι είναι δύσκολη ομάδα. Οπότε μπορεί να κουραζόμαστε κάποια στιγμή και να κάνουμε λάθη».

Για το αν τελικά οι Χιτ είναι ο… κακός δαίμονας των Μπακς ή αν όλα εξαρτιούνται από την απόδοση του Μιλγουόκι την οποία πρέπει να ανεβάσει: «Πάντα θα είναι θέμα δικό μας. Πως θα παίξουμε άμυνα, πως θα σκοράρουμε. Δεν έχει να κάνει με τον αντίπαλο αλλά μόνο για εμάς, πως θα γίνουμε καλύτεροι, πως θα κερδίσουμε τους αγώνες, δεν είναι θέμα αντιπάλου».

Για το αν χρειάζεται να παίξει παραπάνω, κοντά στα 40 λεπτά, ο Έλληνας άσος είπε: «Πρέπει να κάνω ότι μου λέει ο κόουτς. Και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Θα ήθελα να παίζω 48 λεπτά αλλά κάνω ότι μου πει ο προπονητής».

Για την άμυνα των Χιτ, σαν να τον… μαρκάρουν πέντε άτομα: «Προσπαθώ να τρέξω περισσότερο, οι συμπαίκτες μου με βοηθάνε. Αλλά πρέπει να συνεχίσω να είμαι επιθετικός απέναντι στην άμυνα τους».