Ο Ηγέτης των Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για ήττα της ομάδας του από τους Σέλτικς με (116-108) αλλά και πως να διαχειριστούν την ήττα και την συνέχεια της σειράς κόντρα στους Μπόστονς.

Μαθήματα νοοτροπίας για το πώς πρέπει να διαχειρίζεται ένας αθλητής μια αποτυχία έδωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά την ήττα των Μπακς από τους Σέλτικς (108-116) που έφερε τη σειρά στο 2-2.
«Στα playoffs όταν κερδίζεις νιώθεις υπέροχα, όταν χάνεις νιώθεις χάλια. Όμως ό,τι κι αν νιώθεις, τα αισθήματα είναι για τις ταινίες, όχι για το μπάσκετ. Μπορεί να χάσεις για έναν πόντο και να λένε όλοι ότι έπαιξες χάλια ή να κερδίζεις για έναν πόντο και όλοι να λένε τι καλά που έπαιξες. Το παιχνίδι τελειώνει και κοιτάμε το επόμενο. Ελπίζουμε να πάμε να πάρουμε τη νίκη, αν όχι θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε στην έδρα μας αμέσως μετά», τόνισε ο Greek Freak.
«Πρέπει να παίξουμε πιο σκληρά. Είναι τόσο απλό. Οι Σέλτικς πήγαν πολύ στο ένας εναντίον ενός, έβαλαν μεγάλα καλάθια και ο Χόρφορντ βρήκε πολλά ελεύθερα σουτ. Πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε. Εμείς θα πρέπει να παραμείνουμε επιθετικοί. Κάποιες μέρες θα είσαι εύστοχος, κάποιες άλλες όχι, αλλά δεν πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας. Όλα γίνονται για κάποιον λόγο. Παίξαμε καλή άμυνα για τρία δωδεκάλεπτα, αλλά δεν ήταν η μέρα μας. Ήταν η δική τους και τους βγάζουμε το καπέλο», πρόσθεσε.
«Δεν είναι εύκολο, ποτέ δεν είναι. Πάντα δίνω ό,τι έχω. Όσο κι αν πονά το σώμα ή ό,τι κι αν σκεφτόμαστε, ποιος νοιάζεται; Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Να πάμε στη Βοστώνη, να παίξουμε καλό μπάσκετ, να το απολαύσουμε και ελπίζω να κερδίσουμε», συνέχισε ο ηγέτης των πρωταθλητών.
Όταν ρωτήθηκε τι σκέφτεται όταν παίρνει αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα ξεκούρασης, απάντησε με χιούμορ: «Κάθομαι και σκέφτομαι αν έκλεισα την πόρτα του ψυγείου. Άλλες φορές αν θα πω κανένα κρύο αστείο (γέλια). Δεν μπορώ να το εξηγήσω, απλώς κάθομαι εκεί».
Τέλος, έπλεξε το εγκώμιο του Αλ Χόρφορντ, που είχε 30 πόντους με 11/14 σουτ: «Είναι φανταστικός. Είναι ένας αληθινός επαγγελματίας. Ηγήθηκε της ομάδας του, έβαλε μεγάλα σουτ και πρέπει να του το αναγνωρίσουμε. Πολλοί στα 35 δεν μπορούν να παίξουν έτσι. Ελπίζω όταν φτάσουμε στην ηλικία του να είμαστε ακόμη στο ΝΒΑ. Είναι ο λόγος που οι Σέλτικς έμειναν στο παιχνίδι».