Ο Ντουάιτ Χάουαρντ τόνισε πως το ΝΒΑ δεν έχει τελειώσει γι’ αυτόν ενώ ανέφερε πως θα επιθυμούσε να αγωνιστεί στους Σακραμέντο Κινγκς.

Την πρώτη του χρονιά μακριά από το ΝΒΑ διένυσε ο Ντουάιτ Χάουαρντ.

Ο άλλοτε κυρίαρχος σέντερ αλλά και πρωταθλητής στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη έπαιξε τη φετινή σεζόν στην Ταϊβάν και τους Ταογιουάν Λέοπαρντς, χωρίς μεγάλη επιτυχία αφού παρά την παρουσία του η ομάδα έμεινε εκτός playoffs.

O ίδιος, πάντως, δήλωσε πως δεν έχει ακόμη εγκαταλείψει το ΝΒΑ και τόνισε πως θα επιθυμούσε να επιστρέψει στη λίγκα, αναφέροντας ως έναν επιθυμητό προορισμό τους Σακραμέντο Κινγκς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν θέλει να επιστρέψει στο ΝΒΑ: «Δεν έχω αποσυρθεί ακόμα από το ΝΒΑ. Θα ήθελα πολύ να βοηθήσω τους Σακραμέντο Κινγκς να διεκδικήσουν έναν τίτλο. Παρόλο που πιστεύω ότι η ομάδα τους είναι ήδη αρκετά έτοιμη».

Για τον λόγο που θα επιθυμούσε τους Κινγκς: «Μου αρέσει σαν προπονητής ο Μάικ Μπράουν. Νομίζω ότι είναι ένας καταπληκτικός προπονητής και αυτό που πέτυχε φέτος ήταν πολύ εντυπωσιακό. Αυτό που ξεχώρισε περισσότερο φέτος ήταν τα συμβόλαια που υπέγραψαν οι παίκτες αποδεχόμενοι τους ρόλους τους και ουσιαστικά τηρώντας τους ανεξάρτητα από οτιδήποτε. Πιστεύω ότι οι Κινγκς θα συνεχίσουν να βελτιώνονται με την εμπειρία».