Ο Τζοέλ Εμπίιντ μπορεί να είναι το φαβορί τη φετινή σεζόν για τον τίτλο MVP της κανονικής διάρκειας στο ΝΒΑ, αλλά σε δηλώσεις του αποκάλυψε πως βρέθηκε πολύ κοντά στο να σταματήσει το μπάσκετ.

Αιτία αποτέλεσαν οι κακές χρονιές που είχε και τα προβλήματα τραυματισμών, η πίεση που δεχόταν από τα ΜΜΕ, ενώ το μεγαλύτερο «χτύπημα» ήρθε με τον «χαμό» του αδερφού του σε τροχαίο δυστύχημα στο Καμερούν το 2014.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήθελα να γυρίσω στο Καμερούν. Πραγματικά σκεφτόμουν σοβαρά να σταματήσω να παίζω μπάσκετ και να αποσυρθώ. Εκείνες τις στιγμές με τις εγχειρίσεις όλοι συζητούσαν αν θα τα καταφέρω κι αν θα παίξω στη λίγκα και προφανώς η απώλεια του αδελφού μου ήταν κάτι τεράστιο για μένα. Ήθελα να σταματήσω και πραγματικά έφτασα κοντά στο να το κάνω.

Βασικά έχασα δύο χρονιές στη σειρά κι όλες αυτές οι ιστορίες έρχονται στο μυαλό μου καθημερινά. Ο Τζοέλ είναι 150 κιλά και τα Media πάντα με σχολιάζουν. Ήταν σκληρό. Έπρεπε να ξεπεράσω πολλά. Ήταν δύσκολο αλλά νιώθω χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, προχωρώντας μπροστά χάρη και στη βοήθεια όλων όσοι βρίσκονται στο πλευρό μου».