Προτού ξεκινήσουμε, ας συστηθούμε. Είναι απαραίτητο. Ο Guo Ailun λογίζεται ως το απόλυτο μπασκετικό «προϊόν» της Κίνας. Στη Λίγκα της ασιατικής χώρας είναι All Star. Ενα ανερχόμενο αστέρι. Σύντομα θα είναι και ζάμπλουτος.

Βλέπετε, ο Ailun είναι ο πρώτος αθλητής από την Ασία που εμπιστεύτηκε το Jordan Brand. Η ετήσια αμοιβή του θα ξεπεράσει τα 3.000.000 δολάρια και η…υποχρέωση του θα είναι να φορά μοναχά τα ενδύματα της συγκεκριμένης μάρκας.

Τα πάντα υπολογίζονται σε χρήματα. Και επειδή η τεράστια αγορά της Κίνας μπορεί να φέρει μόνο κέρδη, ο Ailun αναμένεται να πάρει, σύντομα, και τα δικά του παπούτσια Jordan!

Αυτές οι ιστορίες συνήθως λέμε πως μοιάζουν με παραμύθι. Και πως ένα…μεγάλο παιδί κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Για τον 23χρονο Κινέζο είναι πέρα για πέρα αληθινό. Βλέπετε, το έτος 2000 υπολογίζεται η πρώτη επαφή του με τα υποδήματα του Air. Εκούσια, αφού παρακολουθούσε στην τηλεόραση ένα ιαπωνικό καρτούν με τίτλο «Slam Dunk» (φωτό). Εκεί ο ήρωας, κομμένος και ραμμένος στο πρότυπο του Michael Jordan, φορούσε και τα ανάλογα παπούτσια. Τα πρώτα παπούτσια που λάνσαρε ο έξι φορές πρωταθλητής.

«Από τότε τα λάτρεψα», εκμυστηρεύτηκε ο Guo Ailun, μέλος των Liaoning Flying Leopards, ομάδας στην οποία αγωνίζεται από το 2010.