Ο κομισάριος του NBA Adam Silver, μίλησε και ανέφερε πως είναι υπό σκέψη κάποια δεδομένα για αλλαγές στα playoffs της κλειστής λίγκας.  

Το μπάσκετ και κυρίως το NBA δεν σταματά να εξελίσσεται και να αλλάζει. Ο Silver λοιπόν αποκάλυψε πως: «Το να αλλάξει η μορφή των playoffs είναι κάτι που σκεφτόμαστε. Σκεφτόμαστε αν θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε σύστημα playoffs 1-16 και αν θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα δίκαιο πρόγραμμα για όλους, αν και αυτό θα πρόσθετε έξτρα παιχνίδια».

Η ουσία στις δηλώσεις αυτές είναι πως οι άνθρωποι της διοργάνωσης έχουν κατά νου ένα σύστημα Top 16, δηλαδή οι 16 καλύτερες ομάδες ανεξάρτητα της περιφέρειας στην οποία ανήκουν να μπορούν να συμμετέχουν κανονικά στα playoffs.  

Αυτό βέβαια δεν είναι και τόσο εύκολο και το πρώτο πρόβλημα που προκύπτει είναι τα μεγάλα ταξίδια που θα πρέπει να πραγματοποιούν οι ομάδες. Γι’αυτό το θέμα ο Silver ανέφερε: «Αν πάρουμε ως δεδομένο το πρόγραμμα που υπάρχει ήδη και το δούμε με Top 16, θα προσθέσουμε ταξίδια. Θα έχουμε ομάδες που θα πρέπει να διανύσουν όλη την χώρα στον πρώτο γύρο».