Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επανέλαβε αρκετές φορές για την «καλύτερη δουλειά που πρέπει να γίνει», αλλά και για την πιο «σκληρή προσέγγιση των Μπακς στην άμυνα».

Η απώλεια του Game 1 από τους Χοκς δεν μπορεί να προκαλέσει πανικό. Έτσι και αλλιώς, οι φετινοί Μπακς είναι μαθημένοι σε χειρότερα.

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ο σκοπός είναι να μην πετάει – ο ίδιος κι οι συμπαίκτες του – στα σύννεφα όταν κερδίζουν και να μην απογοητεύονται, όταν χάνουν.

«Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά επάνω στον Τρέι Γιανγκ. Πρέπει να του το κάνουμε πιο δύσκολο. Είναι ένας απίθανος παίκτης, θα σκοράρει, θα έχει την μπάλα στα χέρια του. Αλλά εμείς πρέπει να βάλουμε δύναμη, να μην τον στέλνουμε στη γραμμή και να είμαστε επιθετικοί απέναντί του από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο», εξήγησε ο Giannis.

Και συνέχισε αναφορικά με τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ: «Χάσαμε πολλά. Μερικά μαζεμένα, τους δώσαμε 3-4 ευκαιρίες. Ελπίζω να βελτιωθούμε. Να μην τους δίνουμε εύκολες πάσες και να βρεθούμε σε θέση να κερδίσουμε το Game 2. Είναι πρόβλημα, γιατί όταν ο ψηλός βγαίνει για να μαρκάρει στο τρίποντο, η ρακέτα μας αδειάζει. Και ο Καπέλα έμενε μόνος. Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να το διορθώσουμε».

Ο Αντετοκούνμπο κάλυψε τον Κρις Μίντλετον για το τελευταίο χαμένο τρίποντο: «Εχει βάλει άλλα σουτ από την ίδια θέση. Ξέρεις ότι πρέπει να ζήσεις με την ευστοχία ή την αστοχία. Θα έχει και άλλες ευκαιρίες. Τον πιστεύουμε και πιστεύουμε στο σουτ του».

Όσο για το shimmy που έκανε ο Γιανγκ, κατά τη διάρκεια του αγώνα; Ο Giannis επέμεινε ότι δεν έγινε τίποτα και δεν είναι προσωπικό: «Διασκέδαζε στο παιχνίδι. Δεν ήθελα να βάλει το σουτ. Και εμείς θα κάνουμε το ίδιο, ως ομάδα, θα διασκεδάσουμε το παιχνίδι. Θα υπάρξουν στιγμές που θα κάνει shimmy και ένας απ’ εμάς», είπε σχετικά.