Ο Μαρκ Γκασόλ αγωνίστηκε στο φιλικό των Τορόντο Ράπτος και ήταν το δεύτερο παιχνίδι του από τον Ιανουάριο, δηλώνοντας χαρούμενος που μπόρεσε να πάρει λεπτά.

Στις 28 Ιανουαρίου ο Μαρκ Γκασόλ υπέστη έναν μυϊκό τραυματισμό, που τον κράτησε αρκετές εβδομάδες εκτός δράσης.

Στις 8 Μαρτίου επανήλθε στη δράση και αγωνίστηκε για 16 λεπτά στη νίκη των Τορόντο Ράπτορς με 118-113 στο «Golden 1 Center» του Σακραμέντο απέναντι στους Κίνγκς.

Την επόμενη μέρα, η ομάδα του αντιμετώπισε τους Γιούτα Τζαζ, αλλά αυτός δεν έπαιξε, προφανώς δεν ήταν έτοιμος για back to back παιχνίδι.

Έκτοτε, δεν μπόρεσε να πατήσει και πάλι παρκέ, αφού ο Γκομπερ διαγνώστηκε με κορωνοϊό και το πρωτάθλημα έβαλε λουκέτο.

Τα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου (ώρα Ελλάδας), οι Τορόντο Ράπτορς έδωσαν το δεύτερό τους φιλικό προετοιμασίας ενόψει της επανέναρξης, με τον Μαρκ Γκασόλ να επιστρέφει και ασφαλώς να είναι πολύ χαρούμενος για τη δεύτερη συμμετοχή του τους τελευταίους έξι μήνες.

«Ένιωσα πολύ καλά, πολύ καλά. Ήταν συναρπαστικό. Ξέρω ότι ήταν ένα φιλικό παιχνίδι, αλλά ήμουν αναστατωμένος όλη την ημέρα. Είμαι ευτυχής που είμαι σε θέση να βοηθήσω την ομάδα», δήλωσε ο Ισπανός σέντερ, ο οποίος αγωνίστηκε για δέκα λεπτά και τόνισε πως: «Θέλεις πάντα να παίζεις περισσότερο, αλλά πρέπει να πας σιγά-σιγά. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι όταν έρθουν τα σημαντικά παιχνίδια, πρέπει να δυναμώσουμε και όλα θα είναι εντάξει».