Κανείς δεν περίμενε πριν λίγο καιρό πως ο Κάιρι Ίρβινγκ θα ζητούσε ανταλλαγή από τους Μπρούκλιν Νετς.

Πλέον, ο Αμερικανός γκαρντ αποτελεί μέλος των Ντάλας Μάβερικς και προχώρησε σε δηλώσεις εξηγώντας την επιλογή του, τονίζοντας πως η ασέβεια που έδειξε πολλές φορές προς το πρόσωπό του η ομάδα του Μπρούκλιν ήταν ο βασικός λόγος που τον οδήγησε στην έξοδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Ξέρω πως θέλω να βρίσκομαι σε μέρη όπου με εκτιμούν και όχι απλά με ανέχονται ή δεν με κάνουν να νιώθουν πως με σέβονται.
Υπήρξαν στιγμές στο Μπρούκλιν που ένιωσα ασέβεια και δεν μιλούσαν για το ταλέντο και την εργασιακή μου ηθική. Όλοι συζητούσαν για αυτά που έκανα εκτός παρκέ, οπότε θέλω να αλλάξω αυτά τα δεδομένα, να γράψω τη δική μου ιστορία και να συνεχίσω να προπονούμαι στο γυμναστήριο και να επικεντρωθώ εδώ στο Ντάλας σε πράγματα που μπορώ να κοντρολάρω.
Δεν είμαι άνθρωπος που θα μιλήσει με ονόματα και θα χτυπήσω πίσω από την πλάτη κάποιου ή θα διαρρεύσω πράγματα στα Μέσα.
Δεν ήμουν ποτέ τέτοιος. Τώρα βλέπω ανθρώπους να λένε πράγματα για μένα που δεν τα είχα υπόψη μου. Είχα την ευκαιρία να περάσω αρκετή ώρα εκτός γηπέδων και εκτίμησα τη ζωή με έναν διαφορετικό τρόπο και ξέρω πως χρειάζονται όρια στην υγεία μου, ειδικά σε αυτό το επάγγελμα διασκέδασης. Δεν υπάρχει κάτι προσωπικό με αυτούς τους ανθρώπους, με το front office. Έχει να κάνει με αυτά που προτίθεμαι να ανεχτώ και πήρα την ευκαιρία. Ευτυχώς οι Ντάλας Μάβερικς με διάλεξαν».