Ο Καϊρί Ίρβινγκ απολογήθηκε για δεύτερη φορά – αυτή τη φορά με μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε – για την ταινία με αντισημιτικό περιεχόμενο που ανέβασε, ζήτησε συγγνώμη από την εβραϊκή κοινότητα και είναι έτοιμος να επιστρέψει στις υποχρεώσεις των Νετς.

Ο Καϊρί Ίρβινγκ αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να απολογηθεί – ξανά – δημόσια για την προώθηση ταινίας με αντισημιτικό περιεχόμενο. Και φρόντισε να πει όλα αυτά που έπρεπε να πει τόσο καιρό προκειμένου να δείξει ότι έκανε λάθος.

Ο σταρ των Νετς παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο δίκτυο “SNY”, όπου επί 20 λεπτά μίλησε για το θέμα, ζητώντας συγγνώμη με όποιον τρόπο μπορούσε για την αναστάτωση που δημιούργησε, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί από τους Νετς.

“Δεν είμαι αντισημιτικός. Ποτέ δεν ήμουν” δήλωσε αρχικά ο Ίρβινγκ, για να προσθέσει: “Δεν έχω μίσος στην καρδιά μου για τους Εβραίους ή οποιονδήποτε προσδιορίζει τον εαυτό του ως Εβραίο. Δεν είμαι αντισημιτικός ή κάτι τέτοιο. Και είναι δύσκολο να κάθομαι σπίτι με την οικογένειά μου και να βλέπουν να μου γίνονται αυτές οι ερωτήσεις”.

Ακολούθως ο σταρ των Νετς πρόσθεσε: “Είναι δύσκολο για εμένα να εξηγήσω κάποια πράγματα, επειδή ξέρω ποιος είμαι και τι αντιπροσωπεύω. Αλλά νομίζω ότι το δύσκολο κομμάτι είναι να καταλάβω ότι η φωνή μου έχει δύναμη και επιρροή. Δεν είμαι κανενός το πρότυπο, αλλά είμαι ένας άνθρωπος που θέλει να φέρει την αλλαγή. Για να το κάνω αυτό πρέπει να ζήσω υπεύθυνα και να θέσω το παράδειγμα για τους νέους. Για την γενιά μου και την επόμενη γενιά”.

Κλείνοντας, ο Ίρβινγκ – ο οποίος πλέον είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στον επόμενο αγώνα των Νετς με αντιπάλους τους Γκρίζλις μετά και από την απολογία του – τόνισε: “Θέλω να εστιάσω στον πόνο που προκάλεσα και την επιρροή στην εβραϊκή κοινότητα. Θέλω να απολογηθώ αν οι πράξεις μου απείλησαν την εβραϊκή κοινότητα από τότε που έκανα εκείνο το post. Είχα πολύ χρόνο να σκεφτώ, αλλά ο στόχος μου, αν μπορούσα να το ξανακάνω, θα ήταν να φτιάξω τις σχέσεις μου με με τους Εβραίους συγγενείς, αδελφούς και αδελφές μου”.