Η Γκέιλ Μίλερ πήρε το μικρόφωνο πριν την έναρξη του Τζαζ – Τίμπεργουλβς, στάθηκε στο κέντρο του γηπέδου και «φώναξε» κατά του ρατσισμού και της βίας, μετά το περιστατικό που συνέβη με τον Ράσελ Ουέστμπρουκ.

Το επεισόδιο μεταξύ οπαδού των Τζαζ και του «Russ» που συνέβη πριν από λίγες ημέρες έχει ταράξει τον σύλλογο της Γιούτα.

Πριν την έναρξη του αγώνα με τους Τίμπεργουλβς, η ιδιοκτήτρια των Τζαζ, Γκέιλ Μίλερ, ένιωσε την ανάγκη να καταδικάσει το περιστατικό αυτό, όπως και κάθε είδους ρατσισμό.

Πήρε το μικρόφωνο, στάθηκε στο κέντρο του παρκέ και είπε: «Είμαι τρομερά απογοητευμένη που ένας από τους οπαδούς μας συμπεριφέρθηκε με τέτοιο τρόπο, που προσέβαλε, όχι μόνο έναν φιλοξενούμενο στο γήπεδό μας, αλλά κι εμένα προσωπικά, την οικογένειά μου, το σύλλογο, την κοινότητα, τους παίκτες και τους καλύτερους οπαδούς στο ΝΒΑ.

Αυτό δεν θα έπρεπε να συμβεί ποτέ, δεν ζούμε σε ρατσιστική κοινότητα, πιστεύουμε στην ευγένεια και το σεβασμό. Κάποιες φορές, οι οπαδοί ξεχνούν τους τρόπους τους και δεν σέβονται τους παίκτες των άλλων ομάδων. Όταν συμβαίνει αυτό, θέλω να βγαίνω μπροστά και να φωνάζω “σταματήστε”!

Έχουμε έναν κώδικα σε αυτό εδώ το γήπεδο που υποχρεώνει άπαντες, ακόμα και τις ομάδες που έρχονται εδώ, να συμπεριφέρονται στους άλλους με αξιοπρέπεια. Όταν άσχημα περιστατικά συμβαίνουν, δεν επηρεάζουν μόνο τον παίκτη – θύμα, αλλά όλους τους παίκτες. Οι αντίπαλες ομάδες δεν είναι εχθροί μας, είναι απλά ανταγωνισμός. Και αυτό είναι καλό. Επιτρέπει στους παίκτες να δείξουν το ταλέντο τους και στους οπαδούς να ενθαρρύνουν, να απολαμβάνουν και να πανηγυρίζουν γι’ αυτούς που μοιράζονται το ταλέντο μαζί μας.

Χρησιμοποιήστε την ενέργειά σας για να στηρίξετε την ομάδα μας με αγνό ενθουσιασμό, από το να εξευτελίζετε ή να ταπεινώνετε τους αντιπάλους. Κανείς δεν νικά, όταν φεύγει ο σεβασμός! Ας γίνουμε οι οπαδοί που θέλουν και αξίζουν οι παίκτες μας».