Ο Ενές Καντέρ Φρίντομ δεν διστάζει να στραφεί ενάντια σε όσους πάνε κόντρα με τις αξίες και τα “πιστεύω” του. Έτσι μετά τον ΛεΜπρόν Τζέιμς τα έβαλε και με τον πρώην ΝΒΑer, Τζέρεμι Λιν.

Ο σέντερ των Σέλτικς, Ενές Καντέρ έχει αποδείξει αρκετές φορές ότι δεν διστάζει να τα βάλει με ανθρώπους που πάνε κόντρα στα “πιστεύω” και τις ηθικές του αξίες. Ακόμα και αν αυτό είναι το κινεζικό κράτος. Έχει κοντραριστεί τόσο με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς όσο και με τον Μάικλ Τζόρνταν και αυτή τη φορά τάχθηκε κατά του πρώην ΝΒΑer και πλέον παίκτη της κινεζικής λίγκας, Τζέρεμι Λιν.

Ο Λιν ήταν ο πρώτος αθλητής με καταγωγή από την Κίνα που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ και πλέον φοράει τη φανέλα των Ντακς, ομάδα με έδρα το Πεκίνο. Έτσι ο Καντέρ, που απέκτησε πρόσφατα την αμερικανική υπηκοότητα δεν δίστασε να επιτεθεί στον Λιν αναφέροντας πως γυρνάει την πλάτη στην χώρα του και πως προσκυνάει το χρήμα και την δικτατορία.

“Ντροπή σου Τζέρεμι Λιν”, ανέφερε αρχικά στο Tweet του ο Καντέρ. “Δεν βαρέθηκες να σε χρηματοδοτεί η βρώμικη Κινεζική κομουνιστική πλευρά για να μείνεις σιωπηλός; Είναι αηδιαστικό να γυρνάς την πλάτη σου στην χώρα και τους ανθρώπους σου. Στήριξε την Ταϊβάν. Σταμάτα να υποκλίνεσαι στο χρήμα και την Δικτατορία. Οι αξίες είναι πάνω από τα λεφτά αδελφέ μου”.