Μετά από καταγγελία των Indiana Pacers, το NBA ενημέρωσε του Lakers, πως θα ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσει, εάν ο πρόεδρος τους, Magic Johnson, ήρθε παράνομα σε επαφή με τον Paul George, προκειμένου να τον πείσει, να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Los Angeles.

Προτού οι Pacers, παραχωρήσουν με ανταλλαγή τον George στους Oklahoma City Thunder, οι φήμες έλεγαν πως τους είχε ενημερώσει, ότι όταν θα μείνει ελεύθερος του χρόνου το καλοκαίρι, θα υπογράψει στους Lakers. Γι’ αυτό θεώρησαν, πως ο Johnson είχε μιλήσει με τον παίκτη, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς, από τη στιγμή που δεσμεύεται με συμβόλαιο από άλλη ομάδα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Lakers από την πλευρά τους τόνισαν πως οι κατηγορίες είναι αβάσιμες, αλλά σε περίπτωση που βρεθούν στοιχεία που να τους ενοχοποιούν, μπορούν να τιμωρηθούν με διάφορους τρόπους. Ενδέχεται να χάσουν μελλοντικές επιλογές τους στο draft, να πληρώσουν πρόστιμο μέχρι και 5 εκατομμύρια δολάρια και να τους απαγορευτεί να υπογράψουν τον George ή να τον αποκτήσουν μέσω ανταλλαγής.