Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς, έκαναν την έκπληξη του καλοκαιριού στο NBA, αφού απέκτησαν τον Ντόνοβαν Μίτσελ απ τους Γιούτα Τζαζ, δίνοντας μεταξύ άλλων τους Λόρι Μάρκακεν και Κόλιν Σέξτον.

Οι Νικς ορέγονταν τον Ντόνοβαν Μίτσελ εδώ και μήνες. Οι Καβαλίερς όμως ήταν τελικά αυτοί που τον απέκτησαν, αφού με μία αιφνιδιαστική κίνηση συμφώνησαν με τους Τζαζ για την ανταλλαγή του All Star γκαρντ!

Όπως αποκάλυψε το ESPN, οι Καβς θα στείλουν στην Γιούτα τους Λάουρι Μάρκανεν, Κόλιν Σέξτον, Ότσαλ Αγκμπάτζι και τρία μελλοντικά ντραφτ πικ πρώτου γύρου, ενώ δίνουν το δικαίωμα στην Γιούτα να ανταλλάξουν πικ τις ενδιάμεσες χρονιές. Προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία, ο Σέξτον θα υπογράψει τετραετή πρόωρη επέκταση συμβολαίου έναντι 72 εκατ. δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Υόρκη βρισκόταν εδώ και καιρό σε συζητήσεις με τους Τζαζ. Ποτέ όμως οι δύο πλευρές δεν βρήκαν σημείο επαφής, με την απόφαση των Νικς να προσφέρουν πρόωρη τετραετή επέκταση αντί 100 εκατ. δολαρίων στον Αρ Τζέι Μπάρετ – τον οποίο ήθελαν οι Τζαζ – να “σκοτώνει” τις συζητήσεις.

Με την συγκεκριμένη κίνηση, θεωρητικά τουλάχιστον, όλες οι πλευρές είναι ικανοποιημένες. Οι μεν Καβαλίερς πρόσθεσαν στο ρόστερ τους έναν All Star χωρίς να χάσουν τους τρεις παίκτες που ήθελαν να κρατήσουν (Γκάρλαντ, Μόμπλεϊ και Άλεν). Οι Τζαζ από την πλευρά τους απέκτησαν τρεις νεαρούς παίκτες (Μάρκανεν, Σέξτον, Αγκμπάτζι), αλλά και τα ντραφτ πικ που τόσο επιθυμούσαν και μπορούν να κάνουν tanking με… άνεση.