Ο Ράζον Ρόντο μπορεί να κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους Λέικερς, αλλά ενεργοποίησε το opt out και έγινε free agent με σκοπό να βρει καλύτερο συμβόλαιο.

Κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του, οδηγώντας τους Λος Άντζελες Λέικερς εκ του ασφαλούς. Κάθε φορά που πατούσε παρκέ παρείχε ασφάλεια στους συμπαίκτες του, με την καθοδήγησή του. Έτσι, ο Ραζόν Ρόντο θέλει να ψάξει για το καλύτερο δυνατό συμβόλαιο ενόψει της νέας σεζόν.

Βάσει της συμφωνίας που είχε κάνει με την ομάδα του Φρανκ Βόγκελ, τη νέα σεζόν είχε λαμβάνειν 2,9 εκατ δολάρια. Παρ’ όλα αυτά, δεν θα ενεργοποιήσει την option αυτή, καθώς θα κάνει opt out στο συμβόλαιό του, όπως αναφέρουν Μέσα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, πως «τελείωσε» από τους Λέικερς. Κι αυτό γιατί θα μπορέσει να συζητήσει από νέα βάση με την ομάδα της Καλιφόρνια, σε περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον για την παραμονή του. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, θα έχει τη δυνατότητα να εξετάσει κάθε πρόταση που θα πέσει στο τραπέζι για την απόκτησή του.