Ο Κογουάι Λέοναρντ εξήγησε γιατί προτίμησε να υπογράψει κλειστό τετραετές συμβόλαιο με τους Κλίπερς και όχι για 1+1 χρόνια.

Όπως είπε, πέρα από την… εγγύηση ενός πολύ καλού συμβολαίου, θέλει να στείλει το μήνυμα πως βλέπει το μέλλον του μακροπρόθεσμα στο LA και παρότι υπέστη ρήξη χιαστού θα προσπαθήσει να παίξει φέτος.

«Το έκανα επειδή ήθελα να παίξω. Για μένα θα ήταν καλύτερο να υπογράψω ένα συμβόλαιο διάρκειας 1+1 ετών, να έκανα opt out στο δεύτερο χρόνο και να υπέγραφα ένα πενταετές συμβόλαιο με περισσότερα χρήματα. Υπάρχουν, όμως, πολλές ανησυχίες που απασχολούν τους παίκτες σχετικά με τη δουλειά τους. Δημιουργούνται ιστορίες πως θα άφηνα την ομάδα μετά ένα χρόνο. Θέλησα να σιγουρέψω κάποια χρήματα και κυρίως, να μπορέσω να επιστρέψω φέτος για να παίξω εφόσον θα μπορούσα.

Αν υπέγραφα το μονοετές συμβόλαιο, πιθανότατα δεν θα έπαιζα καθόλου τη φετινή σεζόν, μόνο και μόνο για να προσέξω τον εαυτό μου και να πήγαινα μετά σε συμφωνία διάρκειας πέντε ετών», εξήγησε ο δις πρωταθλητής του ΝΒΑ, για τον οποίο δεν υπάρχει ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επιστρέψει στα παρκέ.