Ο παίκτης των Τζαζ έκανε την αυτοκριτική του μετά το Game 3 και τόνισε ότι θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

Έπειτα από τις 2 νίκες στο Σολτ Λέικ, στα πρώτα παιχνίδια της σειράς των ημιτελικών της Δύσης, οι Γιούτα Τζαζ ταξίδεψαν στην Καλιφόρνια για το Game 3 απέναντι στους Κλίπερς. Το έργο τους ήταν εξ αρχής δύσκολο, καθώς οι «Κλιπς» είχαν σαν στόχο να αντιδράσουν. Και το κατάφεραν, χάρη στο κρεσέντο του Πολ Τζορτζ, που σταμάτησε στους 31 πόντους.

Η ομάδα του Κουίν Σνάιντερ δεν είχε απαντήσεις στο μαρκάρισμά του, την ίδια στιγμή που ο Ντόνοβαν Μίτσελ «λαβώθηκε», με την αγωνία να είναι διάχυτη εντός των τειχών. Παρ’ όλα αυτά. τόσο ο ηγέτης του συνόλου, όσο και ο προπονητής της ομάδας χαμήλωσαν τους τόνους ενόψει συνέχειας.

Το ζητούμενο άλλωστε για τους Τζαζ είναι να παλέψουν για τη νίκη στο Game 4, ώστε να κάνουν το 3-1 στη σειρά. Μια εξέλιξη που θα τους δώσει ξεκάθαρο προβάδισμα σε μια πολύ απαιτητική σειρά αγώνων. Για το λόγο αυτό η ψυχολογία παραμένει σε σταθερά επίπεδα.

Ο Spida φρόντισε να στείλει το μήνυμα. «Εμείς αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι πως έκαναν τη δουλειά τους, προστάτευσαν την έδρα τους, όπως κάναμε και εμείς στα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς. Τώρα θέλουμε να κλέψουμε ένα παιχνίδι», επεσήμανε ο Μίτσελ στην απάντησή του στο SDNA, για να σταθεί λίγο αργότερα στο τελικό 132-106 με το οποίο ηττήθηκε η ομάδα του.

«Καταλαβαίνουμε πως το τελικό αποτέλεσμα δεν αντανακλά στην προσπάθεια που κάναμε και τα θέματα που διαχειριστήκαμε κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε καλύτερα και αυτό είναι στο μυαλό μας», ανέφερε, για να εξηγήσει στη συνέχεια ότι «πρέπει να μην απογοητευόμαστε μετά από μια ήττα, όπως δεν ενθουσιαστήκαμε μετά τις 2 νίκες στη Γιούτα».

Για τους Τζαζ είναι σημαντικό να μην αφήσουν να τους πάρει από κάτω, μετά την ήττα και το -26 με το οποίο ηττήθηκαν στο Staples Center. Άλλωστε το Game 4 της σειράς είναι σε δύο μέρες και έτσι δεν υπάρχει δυνατότητα υπερανάλυσης. «Πρέπει να μείνουμε σταθεροί και να καταλάβουμε πως πρόκειται για σειρά και πρέπει να κερδίσουμε ακόμα ένα παιχνίδι».

Το κομμάτι των προσαρμογών άλλωστε είναι βασικό στο παιχνίδι των Τζαζ, ώστε να διατηρήσουν το επίπεδό τους. Κάτι που έκαναν και στα παιχνίδια της Vivint Arena προ ημερών. «Πρέπει να κατανοήσουμε τις προσαρμογές που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι, ενώ και για μένα να δω τι προσαρμογές πρέπει να κάνω για να είμαι καλύτερος για την ομάδα μου», εξήγησε ο Μίτσελ, που έθεσε ως βασικό στόχο την δική του βελτίωση, παρά τον τραυματισμό στο Game 3. «Να βλέπω όταν έρχεται το double team τι επιλογές έχω για να βρω τους συμπαίκτες μου, ενώ και στην άμυνα μπορώ να γίνω καλύτερος».

Με τη σειρά στο 2-1 πλέον οι Τζαζ θέλουν νίκη στο Game 4 για να βάλουν βάσεις πρόκρισης. Διότι με τη σειρά στο 2-2 τότε η σειρά θα αρχίσει από νέα βάση. «Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ως ομάδα. Το πρώτο κομμάτι κατανόησης είναι να δούμε το βίντεο και να γίνουμε καλύτεροι», επεσήμανε ο ηγέτης των Τζαζ, που κατανοεί πως πρέπει όλη η ομάδα να βελτιωθεί στο παιχνίδι της Δευτέρας. Με πρώτο τον εαυτό του.